Acasă Politica Buican are toate șansele să devină președinte al Consiliului Județean

Buican are toate șansele să devină președinte al Consiliului Județean

1467
0

Că ne place sau nu unora, conform analizelor din ultima lună, în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie, prima șansă să câștige șefia Consiliului Județean Vâlcea ar avea-o deputatul Cristian Buican. Nu doar datorită atitudinii sale critice față de corupția din instituție, de angajările, promovările, achizițiile ilegale și incompetența actualei conduceri, care timp de un an a lăsat copiii din tot județul fără corn și lapte și nu a fost în stare nici măcar să termine proiectele lăsate pe tavă de administrațiile anterioare.

Nu, parlamentarul este susținut de peste 50 de primari actuali, dar și de candidați noi cotați foarte bine. Mai mult decât atât, peste 60 % dintre vâlceni intenționează să voteze candidați de dreapta și cu șanse să câștige alegerile, iar posibilitatea unor „eventuale trădări” printre liberali, cum s-a întâmplat în trecut, este exlusă de această dată. Pe peneliștii care s-ar mai gândi să miște în front i-ar aștepta o viață grea și probabil că niciunul nu-și va mai risca pielea să „tranzacționeze” voturi pentru fonduri sau avantaje personale. În 2020, absolut toți sunt sub lupă și pericolul este maxim.

În ceea ce privește viitoarea majoritate din CJV, la fel, lucrurile par destul de clare. Conform intenției de vot exprimată de vâlceni, tot Dreapta va avea cea mai mare reprezentare: PNL, USR – Plus și PMP vor obține lejer două treimi. Este de așteptat ca, la un moment dat, și PER să se alinieze, sigur, nu degeaba. (va urma)