Acasă Politica Buican (PNL): Cel mai important proiect de apă şi canalizare al Vâlcii...

Buican (PNL): Cel mai important proiect de apă şi canalizare al Vâlcii este în pericol din cauza Alianţei Sărăciei PSD-PER!

224
0
Deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, trage un nou semnal de alarmă. De această dată, liderul liberal acuză că „Alianţa Sărăciei PSD-PER”, votată masiv în 2020, „continuă să distrugă judeţul nostru”. „147 de milioane de euro din POIM sunt în pericol de a fi returnaţi de către APAVIL! 36 de localităţi din Vâlcea riscă să rămână fără apă şi canalizare!”, a avertizat Buican.

„S-au furat 15 milioane de euro? Alianţa Sărăciei PSD – PER lasă 36 localităţi din Vâlcea fără apă şi canalizare! Judeţele din România sunt beneficiare ale unor fonduri europene nerambursabile, substanţiale, pe POIM, pentru a finanţa construcţia de reţele de apă şi canalizare în toate localităţile. Aceste fonduri ar trebui atrase, în judeţul Vâlcea, prin operatorul de apă şi canalizare – APAVIL, o societate comercială pe acţiuni – în care Primăria Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean deţin majoritatea şi care are o conducere numită politic, printr-un târg între Rădulescu şi Gutău. Ei bine, aceasta societate trebuia să întocmească şi să depună documentaţia pentru acest proiect pe POIM încă din anul 2019. Am urmărit cu atenţie acest proiect şi nu înţelegeam, până de curând, de ce Rădulescu şi Gutău, prin intermediul argaţilor de la APAVIL, s-au opus depunerii acestui proiect. Împreună cu colegii parlamentari de la PNL, cu primarii şi responsabilii guvernamentali, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a se semna acest proiect în valoare de 147 milioane de euro. Şi am reuşit. Proiectul a fost semnat în iarna acestui an şi urma ca APAVIL să facă licitaţiile pentru realizarea acestor obiective. Săptămâna trecută, la o şedinţă a ADI APA Vâlcea, stupoare: APAVIL nu are cei 15 milioane de euro pentru cofinanţare!”, a detaliat deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. Din punctul său de vedere, „Rădulescu şi Gutău au girat risipirea banilor de la APAVIL pentru cofinanţare, bani încasaţi de la cetăţeni şi care trebuiau folosiţi pentru cofinanţarea proiectului de apă şi canal din 36 de localităţi!”. Buican a adăugat că, din cauza celor 15 milioane de euro care lipsesc, proiectul prin POIM este în mare pericol. La fel şi finanţarea europeană nerambursabilă de aproximativ 150 de milioane de euro.