Acasă Politica Buican acuză de corupţie conducerea CJV şi cere demisia lui Costi!

Buican acuză de corupţie conducerea CJV şi cere demisia lui Costi!

2088
2

După ce, recent, ziarul Arena a semnalat faptul că, din cauza Guvernului Dăncilă, în Vâlcea, dar şi în alte judeţe din ţară, licitaţiile pentru furnizarea produselor lactate şi de patiserie s-au organizat foarte târziu şi există riscul ca elevii să nu beneficieze de aceste stimulente nici în primele luni din 2019, deputatul Cristian Buican a criticat extrem de dur actuala Putere. „Din cauza hoţiei, incompetenţei şi a nepăsării, în acest an şcolar, nicio şcoală din judeţul Vâlcea nu a beneficiat până acum de programul cornul şi laptele”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PNL Vâlcea.
Deputatul Cristian Buican a solicitat public demisia tuturor factorilor responsabili, considerând că „este nepermis ca, la 4 luni de la începerea şcolii, să nu se finalizeze procedurile pentru buna desfăşurare a acestui program”. Parlamentarul consideră că „principalul vinovat este preşedintele CJ Vâlcea, responsabil pentru organizarea licitaţiei”. „Lăcomia şi incompetenţa factorilor responsabili au dus la această situaţie. În loc să facă mai multe licitaţii în judeţ, pe zone, PSD-iştii vâlceni s-au gândit că o singură astfel de procedură le-ar umple probabil buzunarele. Iată că această gândire centralistă, comunistă şi specifică şpăgarilor a condus la acest fiasco. (…) În judeţele conduse de liberali, s-au făcut licitaţii pe zone şi programul funcţionează bine. În plus, produsele (lapte şi corn) ajung proaspete la elevi, aducând totodată şi beneficii economiei judeţelor respective”, se menţionează în informarea transmisă de liberalii vâlceni. Buican a atras atenţia şi asupra „tăcerii aşternute” pe acest subiect. „Dacă la începutul anului 2018 presa vâlceană era plină de articole care elogiau activitatea domnului Florian Marin privind controalele pe acest program, acum, nimeni nu scoate o vorbă. (…) Preşedintele CJ Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu ar trebui să plece acasă. Este incompetent şi dovedeşte asta în fiecare zi. Nicio şcoală din judeţul nostru nu a primit până acum lapte şi corn pentru elevi. Acest lucru este de nepermis şi îl acuz public pe domnul Constantin Rădulescu că, din dorinţa de a avea beneficii personale, în urma desfăşurării acestui program, s-a ajuns în această situaţie. De ce în alte judeţe nu sunt probleme cu acest program? Pentru că acolo există viziune, licitaţiile se ţin din timp, sunt împărţite în mai multe loturi, pe zone şi astfel produsele ajung proaspete la elevi, de obicei de la firme locale. În acest fel, toată lumea are de câştigat. La noi, la Vâlcea, se preferă un centralism comunistoid, probabil din dorinţa de îmbogăţire a celui ce, vremelnic, se află în fruntea judeţului. O gândire păguboasă, care probabil îl va duce la pierzanie pe domnul Rădulescu. Asta e cadoul PSD-iştilor vâlceni în an de centenar: le-au furat până şi mâncarea elevilor!”, a detaliat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

2 COMENTARII

  1. DOMNULE RADULESCU SPUNETI LUI BUICN CA SANT OAMENI DIN JUD CAR IL CUNOSC.(EU STIU CA A ARANJAT FARA SCRUPULE FURACIUNI LA MUEREASCA)