Acasă Politica Bugetarii îşi dau în judecată şefii la CEDO

Bugetarii îşi dau în judecată şefii la CEDO

79
0

Liderii celor patru mari blocuri sindicale şi-au intrat în atribuţii, atacând în Justiţie directorii care au pus în aplicare ordonanţa de urgenţă privind reducerea salarială de 25%. Conform declaraţiilor liderului SINDAP Vâlcea, Nicolae Jitianu, dacă sindicatele nu vor obţine câştig de cauză, vor apela la CEDO. Angajaţii Consiliului Judeţean Vâlcea sunt singurii care au refuzat să se alieze acestui proiect, de teamă să nu-l supere pe preşedintele Ion Cîlea.
Bugetarii afiliaţi la Sindicatul CNSLR Frăţia s-au hotărât să-şi dea şefii în judecată la CEDO. Nicolae Jitianu, liderul SINDAP Vâlcea a declarat că acţiunea a demarat şi în Vâlcea, primii care au deschis acţiuni în instanţa de judecată fiind angajaţii câtorva primării şi ai Bibliotecii Judeţene ,,Antim Ivireanul”.
„Am început să dăm în judecată conducătorii instituţiilor, acolo unde s-au reţinut cei 25%. Sigur vom pierde procesele, pentru că există o lege care legalizează sărăcia lucie, dar vrem să strângem hotărârile judecătoreşti şi să le ducem la CEDO. La Biblioteca Judeţeană ,,Antim Ivireanul”, avem 60 de angajaţi care au deschis procese în instanţă, mai avem câţiva de la Şcoala Populară de Artă şi angajaţii primăriilor Păuşeşti Măglaşi, Şirineasa, Voineasa. Angajaţii primăriilor Măciuca, Bujoreni şi Brezoi au promis că vor demara acţiuni, dar nu au finalizat dosarele. Singurii care au refuzat din start să facă acest lucru sunt cei 120 de angajaţi ai Consiliului Judeţean, care şi-au motivat refuzul prin faptul că nu vor să-l supere pe preşedintele Ion Cîlea. Eu sunt convins că domnul Cîlea nu s-ar fi supărat, ar fi înţeles gestul, pentru că nu el a dat ordonanţa, ci Guvernul Boc”, a declarat Jitianu. D.N.