Acasă Fără categorie Brest Bretagne nu mai vine la Vâlcea. SCM câștigă meciul la ”masa...

Brest Bretagne nu mai vine la Vâlcea. SCM câștigă meciul la ”masa verde”

484
0

Duminică, 14 februarie, echipa de handbal vâlceană ar fi trebuit să dispute ultimul meci din faza grupelor Ligii Campionilor. În Sala ”Traian” era așteptată formația franceză Brest Bretagne. Partida nu va mai avea loc, urmând a fi omologată în favoarea campioanei României.

Partida din cadrul rundei a XIV-a cu Brest Bretagne Handball a fost anulată. Federația Europeană de Handbal a anunțat că formația noastră va câștiga intâlnirea cu 10-0. Condițiile meteorologice extreme din partea de nord a Franței, în special din zona Bretania, au dus la anularea mai multor zboruri, implicit cel al echipei adverse. Prin urmare acest joc nu se va mai desfășura, oaspeții fiind în imposibilitatea de a se deplasa în România”, a fost comunicatul transmis în această după-amiază de conducerea clubului vâlcean. Cu alte două puncte câștigate, SCM va ajunge la un total de 10 în grupa B a Ligii Campionilor. Poate termina această fază a competiției pe locul 5, însă doar dacă Buducnost va pierde duelul cu Podravka, ceea ce este puțin probabil. Într-o astfel de situație, SCM și Buducnost ar ajunge la egalitate de puncte, iar Vâlcea ar fi avantajată de rezultatele directe (a câștigat acasă cu 25-23 și a pierdut în deplasare cu 29-28). Prin noua decizie a EHF, de a omologa jocul cu Brest în favoarea grupării din România, se face un pic dreptate. SCM era singura echipă care a pierdut două meciuri la ”masa verde” din trei care nu s-au jucat la timpul potrivit.

”Într-o oarecare măsură se poate spune că s-a făcut dreptate în condițiile în care meciul cu Brest se va omologa în favoarea noastră. Bineînțeles, noi eram pregătiți să jucăm. Asta ne-am dorit de la început, să jucăm toate meciurile. Obiectivul în Liga Campionilor era clasarea în primele șase formații din grupă și, în ciuda tuturor problemelor cu care ne-am confruntat, mă bucur că l-am îndeplinit. Am avut două meciuri cu Podravka și Dortmund, pe care le-am pierdut la ”masa verde” și care, cred eu, erau la îndemâna noastră dacă le jucam. Dacă am fi câștigat cele două jocuri, cum ar fi fost normal, având în vedere forma bună din această perioadă, eram la egalitate de puncte cu Buducnost și puteam termina pe locul 5. Dar și locul 6 este unul foarte bun. Nu ne oprim aici și indiferent de adversarul pe care îl vom avea în optimi, vom face tot ce ține de noi pentru a ne califica în sferturi”, a transmis Florentin Pera, antrenorul SCM-ului, la puțin timp după aflarea veștii că partida cu Brest nu se mai joacă.

Vâlcea – București, în optimile Ligii Campionilor?

În ”optimile” Ligii Campionilor, SCM Rm. Vâlcea ar putea da piept cu rivala din campionatul intern, CSM București. ”Municipalele” își vor afla adversara la finalul acestui week-end.

”Nu aș avea o preferință pentru optimi. Toate echipele sunt valoroase la acest nivel, dar dacă am juca cu CSM București ar fi poate un avantaj, pentru că le-am cunoaște, să zic, mai bine și am evita poate o deplasare obositoare. Nu e exclus un astfel de duel. Cu Metz ar fi trebuit să ne întâlnim anul trecut, în sferturile Ligii Campionilor. Poate jucăm acum, în optimi. E o echipă puternică, dar se poate întâmpla orice. Depinde foarte mult de moment, de zi, de formă, de sănătatea jucătoarelor, de lot. Dar e o motivație să facem un joc cât mai bun. Dacă am fi fost pe locul 5, primul meci l-am fi jucat în deplasare și al doilea acasă. Poate, însă, că e mai puțin important acest aspect. De multe ori am jucat mai bine în deplasare. Dacă am fi avut suporterii în tribună, era altceva. Pentru noi ei sunt al optulea jucător. De mult ori ne-au împins de la spate pentru a obține rezultate notabile”, a adăugat tehnicianul Vâlcii, făcând referire la un posibil duel cu București sau Metz, în faza următoare. Altfel spus, ”dubla” din sferturi va avea loc pe 6-7 martie (turul) și 13-14 martie (returul). Până atunci este posibil să revină la antrenamentele SCM-ului și Iryna Glibko, aflată de luni bune în afara circuitului. Alicia Fernandez a început de azi antrenamentele și poate fi în lot pentru meciul de săptămâna viitoare, cu CSM București. Marta Batinovic s-a recuperat complet și va sta la dispoziția antrenorilor în derby-ul României la handbal feminin, de joi, 18 februarie.