Acasă Box Boxul românesc, în doliu, după moartea lui Eugen Petruș

Boxul românesc, în doliu, după moartea lui Eugen Petruș

1062
0

Ieri, a trecut la cele veșnice Eugen Petruș (72 de ani), unul dintre cei mai apreciați antrenori de box din România, cu rezultate deosebite obținute pe plan internațional. Petruș a dat numeroși campioni naționali, balcanici și europeni, participanți la Olimpiadă și Mondiale, fiind un monument în sportul cu mănuși. Toată lumea boxului românesc i-a adus un omagiu celui care a format, de-a lungul carierei, sute de pugiliști. Printre cei afectați profund de această veste a fost și impresarul Marcel Boboc. El a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Azi s-a stins una din legendele boxului din Râmnicu Vâlcea, domnul profesor Petruș, cel care m-a inițiat în box și care mi-a fost un al doilea tată. I-am promis că o să lupt în continuare pentru binele Boxului Românesc și o să mă țin de cuvânt. El a fost unul dintre cei mai mari antrenori ai României, fiind extrem de iubit pentru faptul că era discret, calm, familist convins, mereu dispus să ajute pe toată lumea cu sfaturi înțelepte. După o discuție cu conducerea AJ Box Vâlcea, în speță, cu președintele Marius Anghel, am hotărât să facem și un memorial de box și să denumim sala Eugen Petruș. Ne-am gândit inclusiv să-i facem, în viitorul apropiat, un bust omagial, pentru ca toată lumea să-și aducă aminte de numele său”.

„De azi, Boxul Vâlcean și cel Românesc este mult mai sărac!!! Azi , Dumnezeu a ales să-l ia lângă EL pe unul dintre cei mai mari antrenori …. Domnul Profesor Eugen Petruș!!!! Un OM în adevăratul sens al cuvântului!!! Un Om lângă care am avut onoarea să lucrez și care m-a învățat ce înseamnă meseria de antrenor!!!! Dumnezeu să vă odihnească în pace, Domnul Profesor!!!”, a scris și Marius Băluță.

„Am avut onoarea să fiu primul său elev în boxul de performanță. Un antrenor de excepție, cu un caracter deosebit”, a transmis și antrenorul Bebe Trușcă.