Acasă Liga III Bogdan Geantă, decisiv în Zăvoi!

Bogdan Geantă, decisiv în Zăvoi!

835
0

Vineri după-amiază, pe terenul principal din cadrul stadionului Municipal s-a desfășurat un nou meci de Liga a III-a între două echipe vâlcene. Cu SCM gazdă și Cozia Călimănești, formație vizitatoare. Microbiștii au venit din nou în număr mare în Zăvoi. Au văzut un meci între două echipe în ”suferință”, care nu se ridică la cel mai înalt nivel. Prima repriză a fost lipsită de spectaculozitate, fără prea multe faze de poartă. A avut vreo două acțiuni mai periculoase SCM, la o centrare din dreapta și la un șut din lateral al lui Ceapă, însă tabela a rămas neschimbată. Diferența a fost făcută în minutul 60. Ovidiu Popescu, revenit în primul 11 după problemele medicale care l-au împiedicat să ajute echipa în ultimele runde, a încercat să facă ce știe mai bine, să încline balanța cu o execuție în forță și precisă, de la 25 de metri. Bara a lovit transversala. A revenit în teren, la Bogdan Geantă, care l-a învins pe Mathe. Gazdele au sărbătorit, oaspeții au cerut off-side. Căpitanul Alexandru Ștefan a primit cartonaș galben pentru proteste. Golul a adus descătușare pentru SCM. Cozia a încercat să revină, dar fără succes. Ceapă a avut o oportunitate bună să majoreze avantajul ”municipalilor” și să închidă jocul. A plecat pe contraatac, dar s-a blocat după ce a pătruns în careu. În minutul 73, formația pregătită de Vasile Ilinca a mai primit o lovitură. ”Lexu`” a reacționat nervos după ce un coechipier de-al său a fost faultat, atrăgând atenția că acesta a fost lovit cu gheata în față de un adversar. A primit al doilea galben și a fost trimis la vestiare. Misiunea SCM-ului de a apăra rezultatul părea și mai facilă. Mario Diaconescu, Neacșu, Vlad Ionescu au încercat să încheie meciul. Trupa din Zăvoi a avut emoții în prelungiri. Nonis Duca a fost aproape de o preluare în careu, care l-ar fi pus într-o situație de singur cu portarul.

Scor final: 1-0 și SCM echilibrează balanța. Are două victorii și două înfrângeri. Dintre echipele vâlcene mai are de jucat doar cu Flacăra Horezu. Cozia va juca, în etapa viitoare, acasă, cu Potcoava. Problemele financiare nu s-au rezolvat, astfel că situația se menține tensionată, alimentată, în plus, și de rezultatele negative. Vasile Ilinca continuă ”misiunea imposibilă”. Acum, după Marian Chiripuș, operat, și-a pierdut și celălalt căpitan, Alexandru Ștefan, pentru următoarele runde.

Partida din Zăvoi a fost arbitrată de o brigadă din Argeș. ”Centralul” Marius Naidin se întoarce sâmbătă, la Vâlcea, pentru derby-ul Ligii a IV-a, dintre FC Păușești Otăsău și Oltețul Alunu.

La meciul dintre SCM și Cozia, observatori au fost doi vâlceni. De arbitri, Adrian Comănescu, iar de joc, Raluca Șerban.

SCM Rm. Vâlcea: Gherguș – Georgescu, Bărbuți. Ov. Popescu, Ghighilicea, Ionescu, M. Diaconescu, Ceapă, B. Geantă, Simeanu, Roșianu. Au mai jucat: Neacșu, Tilioiu, Lăzărescu, Turcu.

Cozia Călimănești: Mathe – Defta, Țăranu, Ștefan, Pufu, Duca, Dumitru, Ciobanu, Mazilu, Dobrin, Diaconescu. Au mai intrat: Zotică, Stoenete, Neacșu.