Administratie

Biserica din Grămeşti (1664), în circuitul monahal! Punctul de promovare şi comercializare a produselor tradiţionale din Costeşti va fi pus în funcţiune în această vară

În câţiva ani, comuna Costeşti s-ar putea transforma în staţiune agro-turistică. Până atunci, autorităţile locale, împreună cu întreaga comunitate fac eforturi pentru a promova zona. Primarul Toma Peştereanu a făcut cunoscut faptul că, în câteva săptămâni, un nou obiectiv va deveni realitate. Au fost ridicate şapte căsuţe din lemn care vor putea fi utilizate, începând cu această vară, de către localnici pentru a comercializa produse tradiţionale. Acestea se află în parcarea de la Muzeul Trovanţilor. Va fi ca o poartă de intrare în Costeşti, o ”agăţătoare” pentru turiştii aflaţi în tranzit, în drum către Horezu sau Transalpina. Aici se vor găsi suveniruri, dar şi pliante pentru promovarea tuturor obiectivelor turistice de raza comunei Costeşti. Şi nu sunt deloc puţine. Peştereanu vrea să fie inclusă în circuitul monahal şi o biserică din lemn, care are o vechime de peste 350 de ani. Are aspectul unei case ţărăneşti, cu prispă, icoane şi picturi impresionante, de o valoare inestimabilă.

”Pandemia ne-a ţinut un pic în loc, ne-a împiedicat să ne dezvoltăm pe parte de turism, dar acum oamenii circulă deja liber. Se anunţă o vară plină. Prin punerea în funcţiune a acelor căsuţe din lemn, de pe dealul Costeştilor, vom abate turiştii din drum, vom putea promova mai bine frumuseţile localităţii. Avem şapte unităţi de cazare care pot primi oaspeţi. Avem multe obiective pe care vrem să le punem mai bine în valoare. Am depus o cerere pe PNRR pentru includerea în circuitul monahal a unei biserici din lemn. Este vorba despre Biserica Grămeşti, a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 1664. E considerată un bun de valoare A. Se află spre Pietreni. Vedem dacă se aprobă solicitarea şi care sunt paşii următori. Avem foarte multe biserici de o valoare inestimabilă… Arnota, Bistriţa, bisericile de la Păpuşa, 44 de Izvoare şi nu numai. Defileul Bistriţei, Muzeul Trovanţilor sunt alte obiective pe care trebuie să le valorificăm mai bine. E important să creem toate condiţiile pentru a ne putea dezvolta şi pe partea aceasta. În câţiva ani Costeşti poate deveni staţiune agro-turistică. Are tot ce-i trebuie”, a precizat primarul comunei Costeşti.

Articole Similare

Back to top button