Acasă K1 ”Bestia” revine în forță! Sacrificiu suprem pentru un vis: 60 de kilograme...

”Bestia” revine în forță! Sacrificiu suprem pentru un vis: 60 de kilograme slăbite pentru medalii la Europene și Mondiale, plus o carieră în SPP

968
0

În ultimele luni, sportivul vâlcean Bogdan Beștea a făcut o pauză în sport, forțat, oarecum, și de pandemia de Coronavirus. S-a concentrat pe facultate. E student în anul 4 la Drept, la Sibiu. După licență, vrea să urmeze o carieră în cadrul Serviciul de Protecția și Pază. Pentru a avea șanse de reușită, are nevoie de o pregătire bună. În plan sportiv, obiectivul său este să reprezinte Vâlcea și România în competițiile internaționale, să ia medalii la Europene și Mondiale. Nu putea să aspire atât de sus fără o decizie radicală. Pentru a ajunge la o greutate ideală, s-a hotărât să facă o operație de micșorare de stomac. S-a întâmplat acest lucru pe 23 octombrie. Bogdan a fost operat o clinică privată din Sibiu, la Medlife, de doctorul Viorel Dejeu. Totul a decurs conform planului, iar la o lună de la operație, ”Bestia” a început procesul de recuperare și de dobândire a unei forme fizice bune.

Am fost operat de domnul doctor Viorel Dejeu, unul dintre cei mai buni din țară în acest domeniu. Operația a decurs foarte bine. Toată lumea și-a făcut treaba, nu am simțit nicio durere, nimic. La o lună după operație, am reluat antrenamentele în sală. Am slăbit deja 20 de kilograme. Pentru această oportunitate, de a beneficia de o astfel de intervenție chirurgicală, care e destul de costisitoare, aș vrea să-i mulțumesc prietenului meu Ionuț Stoica, de la Mustață Construct, fără de care nu aș fi reușit să ajung aici, dar și Federației Române de Kempo, președintelui Amatto Zaharia, care, fără nicio obligație, mi-a oferit susținere, mi-a acordat o sponsorizare pentru a-mi relua antrenamentele. Scopul meu este ca anul viitor, după ce se exclud toate riscurile, să revin din nou în competiții, să obțin rezultate bune, să fiu cooptat în lotul național și să reprezint cu cinste orașul Rm. Vâlcea și România la Campionatele Europene și Mondiale, să cuceresc medalii. Pentru asta trag. Am avut multe satisfacții în plan sportiv, am obținut titluri de campion național la K1, MMA. Vreau o ultimă performanță în domeniul sportului, apoi mă pot axa pe o altă carieră. Pregătirea riguroasă pe care o fac mă va ajuta, sper eu, să-mi îndeplinesc un alt vis, să fiu admis la SPP. Vreau să fac parte din Serviciile Secrete, după terminarea facultății de Drept. Am avut rezultate bune ca student. Sunt la zi, integralist, cu toate examenele luate”, a spus Bogdan Beștea.

Înainte de operație, ”Bestia” cântărea peste 150 de kilograme. Vrea să ajungă la 90, maxim 95 de kilograme. Are de slăbit, în total, aproape 60 de kilograme. E pe drumul cel bun.

Deocamdată, mă pregătesc alături de niște prieteni, la o sală privată din Sibiu. Nu am început antrenamentele specifice. Înainte de pandemie, mă pregăteam alături de antrenorul meu, Costel Daneș. Deocamdată, acum totul se desfășoară sub supravegherea medicilor. Sunt bine, sănătos. Pe o rețea de socializare, imediat după operație, am postat o poză de la spital. Mulți dintre prietenii și apropiații mei s-au îngrijorat, au crezut că am probleme de sănătate. Am primit sute de mesaje. Le mulțumesc tuturor. Din fericire, nu am fost bolnav, dar a fost o decizie luată pentru sănătate mea, pentru viitor, pentru familia mea și pentru obiectivele despre care v-am vorbit. Când am văzut ce se întâmplă peste tot din cauza pandemiei, care sunt riscurile, câți oameni și-au pierdut viața, m-am gândit mai mult la sănătatea mea, la mine. Voi lupta pentru visele mele, să reintru în circuit, să lupt pentru medalii la Europene și Mondiale, să îmi îndeplinesc obiectivele pe plan profesional!”, a mai declarat multiplul campion național de K1 și MMA, Bogdan Beștea.