Acasă Diverse Baschetbalistul vâlcean Ştefan Borleanu a primit Cuţitul de Aur la ”Chefi la...

Baschetbalistul vâlcean Ştefan Borleanu a primit Cuţitul de Aur la ”Chefi la cuţite”

162
0

Săptămâna trecută, în ediţia a 13-a din sezonul 9 al emisiunii Chefi la Cuţite, de pe Antena 1, printre concurenţi s-a regăsit şi un vâlcean. Este vorba despre Ştefan Borleanu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, stabilit, de şapte ani, în Bucureşti.

A ajuns în Capitală dornic să-i calce pe urmele tatălui, de profesie inginer. A urmat cursurile Facultăţii de Construcţii, însă când a trecut în anul 4 şi-a dat seama că îşi doreşte şi o variantă de rezervă. A renunţat la facultate pentru a urma cursurile unei şcoli de bucătari. A ajuns să lucreze la restaurante de top din Capitală. Între timp, s-a înscris şi în programul Work & Travel, unde a fost acceptat, astfel că timp de patru luni şi-a consolidat cunoştinţele în materie de bucătărie în America, având ca mentor un chef cu 3 stele Michelin. A lucrat şi la un hotel de patru stele, iar acum este bucătar la un local, de asemenea de top, în Capitală. Profesoara Coca Gavrişiu Niţulescu a dezvăluit că Ştefan a fost şi un mare sportiv, practicant la baschetului în Rm. Vâlcea.

Borleanu s-a prezentat la Chefi la Cuţite cu un preparat pretenţios: sea bass cu un piure de topinambur şi un starter făcut din tartar de legume fresh, într-o gulie, cu mousse de păstrăv afumat şi icre de păstrăv. I-a impresionat pe toţi chefii. A luat trei cuţite. Nu se aştepta la mai mult. ”Îmi doresc să iau cele trei cuţite şi să ajung cât mai departe. Nu aspir la cuţitul de aur. Nu îmi fac speranţe, ca să nu am apoi deziluzii”, a spus Ştefan. Chef Florin Dumitrescu l-a surprins. I-a dat cuţitul de aur, al doilea acordat în acest sezon, care îi garantează tânărului vâlcean locul în echipa Florin Dumitrescu. Înainte de a afla verdictul, Ştefan a mărturisit că îşi doreşte să ajungă în echipa lui Sorin Bontea, însă nu s-ar supăra dacă ar fi altfel. Aşadar, aventura sa la Chefi la Cuţite continuă.

”Vreau să le mulţumesc părinţilor pentru că m-au susţinut atunci când am luat decizia de a urma cursurile de bucătar la Horeca School, acolo unde am avut şansa să învăţ şi să îmi construiesc o bază în bucătărie şi unde am cunoscut numai oameni care m-au ajutat să mă dezvolt şi mai mult. Vreau să le mulţumesc şi băieţilor de la Maize pentru că împreunăa cu ei am trăit cele mai faine experienţe şi am format un grup de care o să îmi amintesc mereu. Mulţumesc Chef Florin Dumitrescu pentru şansa de a intra în clubul select al cuţitelor de aur! Sper să am o evoluţie frumoasă în concurs şi să nu vă dezamăgesc!”, a transmis Ştefan Borleanu, după performanţa realizată în emisiunea Chefi la Cuţite.