Barajul pentru promovarea în primul eşalon ar putea avea loc tot la Rm. Vâlcea

* la acesta vor participa HM Buzău, CSM Cetate Deva, Ştiinţa Bucureşti şi CSM Slatina din Divizia A, plus ocupantele locurilor 11 şi 12 din Liga Naţională

În ultima vreme, printre oamenii de handbal din ţară a circulat zvonul că nu s-ar mai organiza barajul pentru cele două locuri care asigură prezenţa în Liga Naţională, dintre echipele de pe locurile 2 şi 3 din Divizia A şi cele de pe locurile 11 şi 12 din Liga Naţională. Se spune că Federaţia Română de Handbal ia în calcul posibilitatea de a anula acest baraj întrucât din toamnă sistemul competiţional pentru primul eşalon se va modifica, în sensul în care se va reveni la varianta cu play-off şi play-out. În aceste condiţii, ar rămâne în Liga Naţională toate cele 14 echipe de acum, plus primele clasate din cele două serii ale Diviziei A, adică CSU Danubius Galaţi şi CSM Bistriţa.

Într-o astfel de situaţie ar fi dezavantajate echipele de pe locurile 2 şi 3 din Divizia A, HM Buzău, Ştiinţa Bucureşti, CSM Cetate Deva şi CSM Slatina, care nu vor mai avea şansa de a lupta pentru promovarea în Liga Naţională. Însă, în cazul în care zvonurile nu se vor adeveri, barajul s-ar putea ţine la Rm. Vâlcea, în Sala Sporturilor „Traian”, la fel ca şi anul trecut. În vara lui 2015, la Vâlcea s-au înfruntat: CSM Unirea Slobozia, Ştiinţa Bucureşti, CSM Slatina, CSM Cetate Deva, Măgura Cisnădie şi HM Buzău. Atunci au avut câştig de cauză CSM Unirea Slobozia şi Măgura Cisnădie, marea perdantă fiind CSM Cetate Deva, care era considerată favorită la evitarea retrogradării. Acum, nu vor exista mari diferenţe. La baraj ar urma să ajungă tot HM Buzău, Ştiinţa Bucureşti, CSM Cetate Deva şi CSM Slatina, iar din Liga Naţională se vor lupta pentru menţinere echipele de pe locurile 11 şi 12 din primul eşalon. Trei grupări din primul eşalon pot ajunge la baraj: Măgura Cisnădie, Rapid Bucureşti sau CSM Unirea Slobozia. HC Alba Sebeş a „scăpat” de orice emoţie, fiind deja retrogradată. Dintre cele trei amintite, Măgura Cisnădie pare să aibă cele mai mici şanse de a printre barajul. Cu două etape înainte de final, are 13 puncte, cu trei mai puţine decât Rapid şi cu patru faţă de Slobozia. Trupa sibiană mai are de jucat în deplasare, cu CSM Ploieşti şi la Cisnădie, cu CSM Unirea Slobozia. Rapid mai are tot două meciuri: la Roman şi în ultima etapă, la Bucureşti, cu SCM Craiova. Iar CSM Unirea Slobozia joacă împotriva celei de-a doua clasate, HCM Baia Mare, iar apoi cu Măgura Cisnădie. Barajul celor şase echipe pentru două locuri ce asigură prezenţa în Liga Naţională ar urma să aibă loc după Paşti, undeva la mijlocul lunii mai. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button