Acasă Administratie Banii de la Guvern, gură de oxigen pentru comunitatea de la Muereasca

Banii de la Guvern, gură de oxigen pentru comunitatea de la Muereasca

47
0

Primăria Comunei Muereasca a acumulat datorii de aproximativ 600 de mii de lei, sumă compusă în mare parte din contravaloarea lucrărilor de extindere a sistemului de alimentare cu apă, o investiţie începută anul trecut şi care s-a finalizat de curând.


„În ceea ce priveşte sistemul de alimentare cu apă, noi am avut anul trecut banii inclusiv pentru pompe, dar au fost unele probleme şi constructorul nu le-a putut aduce atunci din străinătate. Ca să nu rămânem cu excedent bugetar la final de an şi să ne afecteze acest lucru în 2021, am făcut alte investiţii cu banii respectivi, bineînţeles, în condiţiile legii. Acum, au venit pompele, s-au montat şi am predat noua extindere la APAVIL. Totul este în regulă!”, a explicat Ion Ungureanu, primarul comunei Muereasca.

Alesul local a adăugat că, în situaţia actuală, recenta alocare de 400 de mii de lei, de la Guvernul României, vine la fix. „Cu ceea ce trebuie să mai încasăm în trimestrul IV, pentru echilibrarea bugetului local, scăpăm de toate datoriile şi rezolvăm câteva probleme foarte importante pentru comunitatea noastră. Revenind la reţeaua de apă, ce pot să vă spun este că, la ora actuală, oamenii se branşează la noua secţiune pe care am realizat-o, în satele Şuta şi Andreeşti – în jur de 2 kilometri. Avem deja 120 de familii racordate şi continuăm. (…) Sistemul funcţionează foarte bine, este rentabil şi de aceea APAVIL nu a avut nimic de obiectat. Pe plan local, am făcut şi două staţii de clorinare, 6 staţii de pompare – în total şi două bazine a câte 230 mc. fiecare. Sistemul măsoară în prezent 21 de kilometri, cu tot cu extinderea de 2 km. încheiată recent. (…) Mă bucur că toate lucrările pe care ni le-am propus anul acesta s-au realizat: drumuri, podeţe ş.a.m.d. … Şi la biserică, am făcut o lucrare frumoasă”, a mai spus primarul Ion Ungureanu.