Acasă Liga IV Băbeni, învinsă de condiția fizică și greșelile personale

Băbeni, învinsă de condiția fizică și greșelile personale

895
0

Duminică, 16 mai, a fost zi mare pentru FC Băbeni. La 20 de ani după ultimul baraj pentru promovarea în Divizia C, la care a participat Forestierul, echipa locală a jucat din nou un meci contând pentru accederea într-un eșalon superior celui județean. Adversară i-a fost Kids Tâmpa Brașov, echipă formată din copii, care în sezonul precedent a jucat în Liga a III-a. Confruntarea a avut loc la Orlești.

Formația coordonată de Emil Zaharioiu și Laurențiu Mutu a visat frumos. A deschis scorul după 18 minute de joc, după o acțiune pe partea dreaptă. Șurlin a centrat, iar Cazan, golgheterul minicampionatului Ligii a IV-a, a finalizat: 1-0. Vâlcenii nu au reușit să rămână în avantaj. În minutul 38, brașovenii au egalat după un șut frumos, de la distanță, la firul ierbii, al lui Antone. Înainte de pauză, chiar în minutul 45, s-a schimbat din nou tabela. Cristi Gulea, revenit după suspendarea primită după conflictul cu Bîrlogeanu, de la Păușești Otăsău, a marcat pentru 2-1. Șurlin a trimis o nouă centrare perfectă, practic punând ”cu mâna” balonul pe capul lui Gulea.

După pauză, soarele a strălucit și mai mult pe strada băbenarilor, care și-au dublat avantajul în minutul 49. Silviu Drăghia, și el revenit după o suspendare, a trimis o torpilă aproape din dreptul tunelului de la centrul terenului, de lângă tușă, din lovitură liberă, direct în poartă: 3-1. Mingea a fost respinsă de portar, Milosteanu s-a asigurat și el că balonul rămâne în plasă, însă arbitrii validaseră reușita din prima, spre dezamăgirea oaspeților, care au cerut și off-side la Milosteanu, fără acoperire. Gazdele nu au apucat să se bucure prea mult de această reușită. Imediat, în minutul 50, după o fază fixă, un corner și o greșeală în defensivă, Mureșan a redus din diferență: 3-2. Niții, portarul Băbeniului, le-a dat emoții în mai multe rânduri colegilor săi. Nu a prins o zi bună, însă golurile primite nu i se pot reproșa în totalitate. Mai ales cele care au urmat. Campioana Vâlcii nu a putut să țină de rezultat. A căzut fizic, fiind taxată pe final. ”Grădinița” de la Brașov a decis meciul în ultimele minute. Kids a egalat în minutul 90, prin Tenica, jucător care a finalizat după o succesiune de pase în apropierea careului nostru, iar în minutul 93, după o greșeală a fundașilor vâlceni, Moroaie a șutat din partea stângă, mingea a fost ușor deviată și l-a depășit pe Niții. 4-3 pentru Tâmpa Brașov a fost scorul final. Promovarea în Liga a III-a nu este decisă. Returul se joacă pe stadionul ICIM, din Brașov, duminică, 23 mai. În acest meci nu va juca Adrian Florea, jucător care și-a pierdut cumpătarea pe final și a avut o intrare mai energică la un adversar, fiind sancționat cu cartonașul roșu (al doilea galben).