Acasă Administratie Autorităţile din Perişani amenajează o zonă de picnic pe Valea Băiaşului. Din...

Autorităţile din Perişani amenajează o zonă de picnic pe Valea Băiaşului. Din fonduri proprii se modernizează şi etajul căminului cultural

1218
0

Primarul Ion Sandu şi-a dovedit priceperea în atragerea de fonduri europene. A fost campion pe plan judeţean din acest punct de vedere. Milioane de euro au venit la Perişani pentru realizarea unor obiective de interes pentru localitate. Investiţiile continuă! O parte din ele vor deveni realitate în scurt timp.


”După cum ştiţi, s-a finalizat modernizarea infrastructurii rutiere pe cele 16 drumuri. S-a făcut şi recepţia lucrărilor, am avut control de la AFIR, totul a fost ok. Mai avem un proiect pentru asfaltarea celor trei uliţe din satul Mlăceni care nu au putut fi prinse în proiectul vechi. A fost nevoie să reactualizăm documentaţia, pentru că au crescut între timp preţurile şi nu ne mai încadram cu estimările. S-a ajuns la 1,7 milioane. Dacă vom beneficia de diferenţa de bani, vom scoate lucrările la licitaţie. Sunt două uliţe mai scurte şi una mai lungă. În total am mai avea de asfaltat undeva la 1,5 kilometri. Având în vedere demersurile CJV din ultima perioadă, suntem optimişti că se va asfalta şi drumul naţional. Aşteptăm să se finalizeze procedurile, iar CNI să demareze construirea clinicii medicale. Până când aceasta va fi gata, noi vom pune la dispoziţie două spaţii medicale, poate pentru un cabinet stomatologic, o farmacie veterinară. Cu bani din fonduri proprii modernixăm etajul căminului cultural. Amenajăm două dormitoare pentru oaspeţii noştri, invitaţi la diferite evenimente, care rămân peste noapte la Perişani, o bucătărie, un spaţiu pentru servirea mesei, grup sanitar. Tot aici vom muta şi Arhiva Primăriei. Am alocat 420.000 lei. Deşi s-au modificat preţurile, constructorul a spus că se va încadra să realizeze acest obiectiv. De asemenea, mai avem un proiect în derulare. Amenajăm un spaţiu pentru picnic, pe valea Băiaşului. Vor fi două foişoare, cu grătare încorporate, două locuri de joacă pentru copii, 6-8 băncuţe, mese, un spaţiu împrejmuit şi iluminat corespunzător”, a transmis viceprimarul Dumitru Sorin Leonte.