Acasă Diverse Aurelian Roşca a fost din nou în ”cărţi” pentru postul de selecţioner...

Aurelian Roşca a fost din nou în ”cărţi” pentru postul de selecţioner al echipei naţionale de handbal feminin. FRH a renunţat la Bogdan Burcea

119
0

Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Handbal a decis, prin vot secret, să nu continue contractul cu selecţionerul Bogdan Burcea. Membrii comisiei au înaintat şi o listă de înlocuitori, în fruntea ei fiind antrenorul lui CSM Bucureşti, Adi Vasile.
După un Campionat European foarte slab pentru ”tricolore”, a venit momentul deciziilor, iar voturile celor 19 persoane din Comisia Tehnică a FRH nu i-au fost favorabile lui Bogdan Burcea.


”S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Şedinţa s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece şi să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul naţional, au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului şi 2 anulate”, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, de curând.

Nominalizaţi la postul de selecţioner au fost: Adi Vasile, Bogdan Burcea, Horaţiu Paşca şi Aurelian Roşca. ”Au fost nominalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, domnii Paşca şi Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa”, a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Handbal.
Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă, şi un club, nu este deloc îmbrăţişată de preşedintele FRH.

”Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică aşa au hotărât, aşa se va face. Până la finalul săptămânii sper să ajung la un acord cu un antrenor pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie şi tot ce este nevoie pentru a fi pregătiţi de turneul olimpic”, a conchis Alexandru Dedu.
Turneul preolimpic bate la uşă, iar până în martie noul selecţioner trebuie să rezolve toate problemele de la echipă.
”Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt”, a mai spus preşedintele FRH. Alexandru Dedu şi secretarul general FRH, Cristina Vărzaru, nu au avut drept de vot.
”Aflat ulterior printre cei nominalizaţi la postul de selecţioner, Bogdan Burcea a declinat oferta”, a mai transmis, ulterior, Federaţia Română de Handbal. (Comunicat FRH)