Acasă Auto-Moto Audi introduce pe piaţa europeană Q5 Hybrid Facelift

Audi introduce pe piaţa europeană Q5 Hybrid Facelift

410
0

Audi Q5 Hybrid FaceliftAstăzi îşi face debutul versiunea restilizată Q5 Hybrid. Lansarea are loc la salonul auto de la Leipzig. Audi nu oferit detalii legate de performanţe, însă a publicat primul set de imagini oficiale.
Audi nu a aşteptat clasica perioadă de 3 ani pentru a opera schimbările de rigoare în gama de modele SUV de talie medie. Odată cu restilizarea lui Q5 şi versiunea hibridă primeşte la rândul ei îmbunătăţiri la exterior şi interior, aceasta fiind acum pregătită să debuteze pe piaţa europeană. Premiera mondială a versiunii restilizate Q5 Hybrid are loc astăzi la AMI, salonul auto organizat la Leipzig.
Din punct de vedere estetic, Q5 Hybrid Facelift vine cu aceleaşi modificări ca şi fratele Q5. Blocurile optice faţă sunt înlocuite cu unele noi cu tehnologie LED de ultimă generaţie, grila motor dispune de 15 bare verticale faţă de 12 la modelul anterior, iar suporturile pentru lămpile ceaţă sunt noi. Partea din spate aduce retușuri subtile la nivelul spoilerului şi tehnologie LED nouă pentru blocurile optice.
Pentru a fi mai uşor identificate, versiunile benzină-electric poartă pe calandru, aripile faţă, ușa portbagajului şi la interior denumirea Hybrid.
Q5 Hybrid este propulsat de acelaşi motor turbo pe benzină 2.0 TFSI de 211 cai putere ce lucrează în tandem cu un motor electric ce poate genera 54 de cai putere. Puterea combinată a celor două agregate este de 245 cai putere. Modelul anterior oferit standard cu tracţiune Quattro avea un consum mediu de 6,9 litri la 100 km. Pe distanţe de până la 3 km putea rula folosind doar energia bateriilor acumulatoare litiu-ion, emisiile generate în modul electric fiind zero.
Audi nu a publicat detalii referitoare la performanţe, însă afirmă că primul model hibrid al gamei sale dezvoltă puterea unui motor cu şase cilindri, dar oferă consumul unui motor cu patru cilindri.

Sursa: www.autopassione.ro