Acasă Auto-Moto Audi a scos la teste supercarul electric R8 E-Tron

Audi a scos la teste supercarul electric R8 E-Tron

427
0

Audi-R8-E-TronPuternic și prietenos cu mediul, așa va fi noul R8 E-Tron. Supercarul Audi cu propulsie electrică este deja în faza testelor finale. Pe piața europeană va fi disponibil în serie limitată la sfârșitul lui 2012.

Audi mai are la dispoziție câteva luni pentru a definitiva cel mai ambițios și complex proiect dezvoltat în ultimul deceniu. Produs al filozofiei ”Progres prin Tehnologie”, viitorul R8 E-Tron își dă primul ”examen” pe circuitul Nurburgring, o etapă obligatorie în procesul de dezvoltare al oricărui model ce se pregătește pentru producția de serie. Supercarul electric va fi comercializat la sfârșitul acestui an la un preț de aproximativ 150.000 de euro.
Versiunea finală nu va diferi foarte mult de conceptul prezentat în urmă cu trei ani la Frankfurt.
R8 E-Tron va fi produs în serie limitată și va beneficia de o structură hibridă din aluminiu și fibră de carbon. Versiunea electrică de performanță va fi propulsată de patru motoare cu o putere combinată de peste 300 CP. Cuplul va ”curge” selectiv la roţile punții față sau spateîn funcție de aderența drumului, rezultând tracţiune şi manevrabilitate remarcabilă.
Utilizarea fibrei de carbon va ține sub ”control” masa mașinii a cărei greutate nu va depăși 1.600 kg.
Audi va dota sportiva cu zero emisii cu un sistem avansat de baterii litiu-ion ce vor fi încărcate în maxim 8 ore și vor putea asigura o autonomie de 250 Km. Viitorul R8 E-Tron va șterge cu buretele proasta reputație a mașinilor electrice incapabile să genereze performanță dinamică.
Primul supercar electric german va demara de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, iar reprizele de accelerație de la 60 la 120 km/h se vor efectua în 4,1 secunde.
Audi ar putea lansa noul R8 E-Tron în luna septembrie la Paris odată cu prezentarea lui R8 Facelift.

Sursa: www.autopassione.ro