Acasă Auto-Moto Audi a lansat primul Q5 cu tracțiune faţă

Audi a lansat primul Q5 cu tracțiune faţă

1184
0

audi q5 2011După mai bine de trei ani de la debutul său Q5 vine şi în versiunea cu tracţiune faţă. Este disponibil doar cu o motorizare diesel 2.0 TDI de 143 cai putere. Tariful de pornire este fixat la 34.850 de euro.

Audi este producătorul premim care vinde la nivel mondial cele mai multe automobile cu tracțiune integrală. Unul din trei modele comandate de clienţi pleacă din fabrică cu un sistem 4×4. Pentru o parte dintre acestea, RS 3, RS 5, RS 6, S5, S6, S7, S8, R8, Q5 sau Q7, tracţiunea integrală nu este o opţiune ci o dotare exclusivă.
Recent fabricantul german a decis ca actualul Q5 să fie disponibil pentru prima dată şi ca model cu tracţiune faţă.
Măsura are ca scop diversificare ofertei cu o versiune mai economică, adresată celor care conduc preponderent în mediul urban şi vine la trei ani şi jumătate de la debutul european al acestui SUV. Modelul poate fi comandat doar în Germania, însă Audi menționează că îl va introduce gradual în toată Europa.
Audi Q5 doar cu tracţiunea doar pe puntea faţă figurează ca versiune de deschidere în gama acestui model, preţul de pornire fiind de 34.850 de euro cu TVA.
Aceasta se regăseşte în combinaţie doar cu un noul propulsor turbodiesel de 2,0 litri care generează 143 de cai putere, disponibil și pe juniorul A1. Motorul este cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte și dispune de un cuplu motor puternic, aspect care favorizează economia de carburant şi acceleraţiile la turaţii joase.
Versiunea 2WD este mai ieftină cu 2.350 de euro decât un Q5 2.0 TDI Quattro de 143 de cai putere. Audi nu aprecizat consumul, însă acesta se va situa sub 6 litri, adică atât cât consumă modelul menționat anterior.
Dotările sunt similare variantei de bază Q5 cu tracţiune integrală.
Disponibil la lansare doar cu un sistem de tracţiune integrală, vehiculul german cu tracțiune anterioară este o apariţie binevenită mai ales pentru clienţii care doresc să beneficieze de toate avantajele unui SUV, dar care consumă mai puţin.

Sursa: www.autopassione.ro