Acasă Auto-Moto Audi a creat pentru japonezi un model unicat: A1 Samurai Blue

Audi a creat pentru japonezi un model unicat: A1 Samurai Blue

281
0

Audi-A1-Samurai-BlueSurpriza Audi la Tokyo se numeşte A1 Samurai Blue. Modelul, dedicat echipelor naţionale de fotbal ale Japoniei, va fi scos la licitaţie. O parte din bani vor fi donaşi în scopuri caritabile.
Audi iubeşte sportul dar şi sportivitatea. Marca premium germană demonstrează încă o dată afinitatea pentru sportul rege printr-un exponat închinat echipelor naţionale de fotbal masculin şi feminin ale Japoniei. Cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, a fost lansat A1 Samurai Blue, un model unic creat cu un scop nobil. Singurul model existent va fi scos la licitaţie, iar o parte din banii obţinuţi vor fi donaţi de Audi unor societăţi caritabile.
Ca şi în sportul de performanţă doar unul poate fi primul, iar pentru Audi micul A1 este primul care deschide gama automobilelor premium germane.
A1 Samurai Blue îmbracă culorile naţionalelor de fotbal ale Japoniei, supranumite şi ”Blue Samurai”, echipa masculină devenind anul acesta campioana Asiei, în timp ce echipa de fotbal feminin a reuşit să-şi adjudece titlul mondial la campionatul desfăşurat în această vară în Germania.
Unicul Audi A1 Blue Samurai se bazează pe versiunea în 3 uşi a citadinei A1, a cărei caroserie alb-albastră, este ornată cu viniluri roşii acompaniate de mascota Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, omniprezentă la exterior. Numele echipei japoneze de fotbal se regăseşte pe capotă şi părţile laterale, în timp ce pe hayon figurează doar numele campioanei mondiale: Japonia.
Jantele de 18 inci cu design poligonal sunt vopsite în roșu și alb precum steagul japonez.
Interiorul nu este mai prejos cu nimic decât exteriorul în ceea ce priveşte personalizarea.
Pentru un contrast maxim, Audi a dat ”culoare” aeratoarelor, pragurilor interioare, covoraşelor, mânerelor şi a unei părţi din panelul uşilor, lateralelor tunelului central, şi chiar carcasei scaunelor, toate dominate de un albastru foarte plăcut la vedere, regăsit inclusiv la cusături, pe care le-a pigmentat  cu puşin roșu şi alb.
Restul componentelor sunt negre – bordul, scaunele sportive din piele şi volanul piele, habitaclul reuşind să surprindă o ambianţă veselă şi colorată precum spiritul sportivilor japonezi.
În ceea ce priveşte propulsorul Audi a optat pentru unitatea 1.4 TFSI de 122 cai putere, ce oferă prestaţii dinamice care vor mulţumi pe viitorul proprietar al unicului A1 Samurai Blue. La rândul lor, suspensiile sport optimizate şi jantele de 18 inci promit să susţină maşina la capitolul agilitate.
Audi plănuieşte ca anul viitor să lanseze un model la fel de special denumit A1 Limited Edition, care se va baza pe elementele de stil ale maşinii unicat A1 Samurai Blue.

Sursa: www.autopassione.ro