Acasă Auto-Moto Audi a creat o versiune A6 care consumă doar 4,5 litri

Audi a creat o versiune A6 care consumă doar 4,5 litri

395
0

Audi-A6Sedanul gamei A6 va beneficia de un al doilea motor economic. Noutatea este o versiune 2.0 TDI dezvoltă 136 cai putere asigură un consum de 4,5 litri. Audi va lansa modelul economic în luna iunie.

Audi deține formula magică prin care calitatea premium, nevoia de mobilitate și consumul redus se regăsesc în unul și același pachet. Marca germană a reunit cele trei coordonate sub același acoperiș grație unui nou propulsor economic ce va debuta în luna iunie pe limuzina A6. Gama motoarelor se va extinde cu unitatea de 2.0 litri ce produce 136 de cai putere.
Poziționată ca noua versiune de intrare în familia TDI, motorizarea turbodiesel va oferi un consum de invidiat.
Până acum cea mai eficientă versiune a modelului A6 era echipată cu un propulsor de 177 de cai putere care poate parcurge 100 km cu numai 4,9 litri. Noul motor este de fapt o declinare a versiunii menționate anterior, dar căreia i s-au adus multiple îmbunătățiri pe parte de injecție și combustie. Inginerii Audi au redus fricțiunile interne prin aplicarea unor noi reglaje, iar sistemul ECU a fost recalibrat.
Limuzina A6 cu propulsorul de 136 de cai putere va fi disponibilă cu o cutie manuală cu 6 trepte, caz în care consumul va fi de 4,5 litri la 100 km. Clienții vor putea opta și pentru o transmisie automată Multitronic, însă consumul mediu va crește nesemnificativ, până la 4,6 litri.
Performanțele dinamice sunt mai puțin importante în acest context, însă Audi afirmă că noul turbodiesel asigură un demaraj de la 0 la 100 km/h în 10,3 secunde și o viteză maximă de 209 km/h.
Prețurile nu au fost comunicate.

Sursa: www.autopassione.ro