Acasă Atletism Atletul vâlcean Gabriel Voicu e campion balcanic!

Atletul vâlcean Gabriel Voicu e campion balcanic!

275
0

Marţi, 2 iulie şi miercuri, 3 iulie, pe stadionul Cluj Arena a avut loc cea de-a 49-a ediţie a Campionatului Balcanic de Atletism dedicat juniorilor I. 300 de sportivi din 14 ţări au luat startul în această competiţie. Au avut reprezentanţi la întrecerea de la poalele Feleacului: România, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Grecia, Macedonia de Nord, Turcia, Israel, Cipru şi Croaţia. Vâlceanul Gabriel Voicu s-a regăsit printre sportivii pe care România s-a bazat.

Elevul Marinelei Mirea, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, a concurat în proba de 800 metri, dar şi la ştafeta de 4×400 metri. A reuşit să urce pe podium după ambele curse. Cu ştafeta României a luat argintul. România a fost devansată doar de Croaţia. La individual, la 800 metri, Voicu a cucerit aurul, cu o performanţă de 1:53.31. Aşadar, Gabi Voicu este noul campion balcanic!

La Cluj, la 800 metri, argintul a ajuns la Stavros Spyrou, din Cipru, iar medalia de bronz i-a revenit sârbului Damir Klempic. Pentru sportivul de la CNMB şi CSM Bucureşti, Campionatul Balcanic a reprezentat doar încălzirea pentru cel mai important concurs al perioadei. Între 18 şi 21 iulie, Gabi va fi la Boras, în Suedia, la Campionatul European de Juniori I (Under 20). Până atunci, îşi va încărca bateriile la munte. Săptămâna viitoare, sportivul vâlcean merge în cantonament la Poiana Braşov. (S.S.)