Acasă Atletism Atleta Ștefania Uță a dat cronometrul peste cap la 300 metri garduri!

Atleta Ștefania Uță a dat cronometrul peste cap la 300 metri garduri!

492
0

Week-end-ul trecut, la București s-a desfășurat Campionatul Național de Atletism pentru cadeți. La acest concurs au participat 419 sportivi, 213 la feminin și 206 la masculin. Au reprezentat 107 cluburi. Doi dintre ei au fost performerii concursului. Alex Ciobanu, de la LPS Roman, a stabilit un nou record la aruncarea greutății (19,99 metri cu bila de 4 kilograme), iar vâlceanca Ștefania Uță, eleva Alinei Enescu, de la CNMB și CSM Onești, a dat cronometrul peste cap la 300 metri garduri. A doborât recordul național, fiind cronometrată cu 42,48 secunde. Vechea performanță tot ei îi aparținea. Sportiva de pe locul 2 a venit la peste patru secunde în spate. Uță a obținut acest rezultat de excepție în condițiile în care cu o zi înainte fugise și în cursa de 400 metri, care a fost o ”afacere” vâlceană. Ștefania a obținut titlul de campioană națională, iar Raisa Diaconescu, colega de antrenament, pe cel de vicecampioană. Locul 3 a fost ocupat de o sportivă din Pitești. Uță a fost la 9 sutimi de record și aici și poate că-l dobora dacă, dintr-un gest involuntar, nu ar fi pus frână cu puțin înainte de finiș. Raisa Diaconescu a mai luat și o medalie de bronz, la 200 metri. Printre sportivii care au făcut-o mândră pe antrenoarea Alina Enescu s-a aflat și Luca Ungureanu, fratele unei alte atlete de top, Iarina Ungureanu. Luca (legitimat, de asemenea, la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” și CSM Onești), deși cu dureri de genunchi și șold puternice, a realizat surpriza și a obținut titlul de vicecampion național la 300 metri garduri.

De la concurs, Ștefania Uță a revenit pe pista stadionului Municipal, din Zăvoi. Vacanața e departe. Continuă pregătirea pentru următoarea competiție. Deținătoarea recordului național de la 300 metri garduri va concura, pentru România, la finele lunii, la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Intră în cantonament cu lotul național pe 21 iulie, la Izvorani, pe 23 va pleca spre Slovacia, iar pe 26 aleargă în serii. Finala este programată pe 28 iulie.

Să te vedem pe podium, Ștefania! Va fi greu de obținut o medalie, ținând cont de faptul că atleta vâlceană e mai mică decât adversarele sale cu un an, dar nu imposibil.