Acasă Liga Nationala ”Atacul a fost bun. Nu am fost 100% capacitați pe faza de...

”Atacul a fost bun. Nu am fost 100% capacitați pe faza de apărare”

203
0

Antrenorul SCM-ului, Florentin Pera, s-a arătat mulțumit de cum s-au comportat elevele sale în atac în meciul cu ultima clasată, Universitatea Cluj, însă a evidențiat faptul că în apărare echipa nu e încă la cel mai bun nivel.

Clujul ne-a dat o replică foarte bună. Au câteva jucătoare pe care le-am antrenat. Știam că au calități pentru echipe de top și cred în continuare că jucătoare ca Diana Lazăr sau Chintoan pot juca, din punctul meu de vedere, liniștit la primele trei formații din România. Atacul nostru a fost bun. Am marcat 35 de goluri, ne-am mai creat foarte multe situații clare, ne-a lipsit în anumite momente concentrarea. Din păcate, în apărare am avut unele nesincronizări, lipsă de concentrare. Uneori sunt greu de gestionat astfel de meciuri. Am încercat să le fac pe jucătoare să conștientizeze că Universitatea Cluj a produs surprize, a câștigat cu Bistrița, a făcut egal cu CSM București, a făcut jocuri foarte bune și să nu luăm foarte ușor acest meci. Pe anumite momente nu am fost 100% capacități în faza de apărare, dovadă și numărul foarte mare de goluri primite, dar, una pestea alta, e bine că am câștigat, că suntem în grafic și bineînțeles ne pregătim pentru următorul meci. De la meci la meci trebuie să jucăm din ce în ce mai bine, să fim mult mai atenți în faza de apărare, apărare care ne-a adus în ultimele două sezoane locul I în România și patru trofee. Acum am scăzut puțin din acest punct de vedere, însă am încredere că jucătoarele vor crește în următoarea perioadă și vom juca din ce în ce mai bine în defensivă. În rest, cred eu că avem un atac foarte bun și sunt mulțumit de acest aspect”, a declarat Florentin Pera, după meciul câștigat de Vâlcea la Sf. Gheorghe, în fața echipei Universitatea Cluj.

Daciana Hosu, portarul SCM-ului, a evidențiat același lucru, că s-au făcut multe erori în faza de apărare: ”A fost un meci destul de dificil pentru noi, deoarece am făcut destul de multe greșeli pe apărare și nu am fost concentrate, dar mă bucur că am câștigat. Așteptăm următoarele meciuri”.