Acasă Politica Aproape 2 milioane de euro prin PNDL pentru investiții din Vâlcea

Aproape 2 milioane de euro prin PNDL pentru investiții din Vâlcea

392
0

De la preluarea guvernării, liberalii au pus accent pe investiţii în infrastructură, mai ales că, la ora actuală, doar așa se poate dezvolta România.

Ziua de 27 octombrie a venit cu vești importante de la Ministerul Lucrilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru cei din teritoriu. Ministerul a virat suma de 396.010.339,72 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 538 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Deputatul Cristian Buican susține că nici de data aceasta județul Vâlcea nu a fost uitat.
Unitățile administrativ teritoriale din Vâlcea au primit suma de 8.521.558,61 de lei pentru un
total de 15 obiective, însumând 12 localități, plus Consiliul Județean. Banii alocați vizează
obiectivele pentru modernizarea drumurilor de interes local (Alunu, Ștefănești, Vaideeni),
asfaltarea drumurilor comunale și sătești (Boișoara, Muereasca), dar și drumul județean 658, care pornește din Gura Văii și ajunge până în Muereasca, la Mănăstirea Frăsinei. Au fost alocate fonduri pentru infrastructura educațională (Râmnicu Vâlcea, Horezu, Tetoiu), pentru a crea condiții normale pentru preșcolari și școlari. S-au avut în vedere, de asemenea, obiectivele de extindere a rețelelor de canalizare din Galicea, Popești și Stoenești.
”PNL-ul, odată ce și-a asumat responsabilitatea actului de guvernare, a decis să investească masiv în infrastructură pentru că România are nevoie de dezvoltare. Așa putem garanta cetățenilor români un trai mai bun, servicii mai bune. Vreau să amintesc faptul că în primele opt luni din 2020, PNL-ul a atras 2,6 miliarde de euro, bani europeni, iar până la finalul
lunii octombrie vor fi absorbite, în total, 3,2 miliarde de euro. De asemenea, la nivel național, în martie 2020, guvernul Orban a deschis șantierul autostrăzii Sibiu – Pitești, unde 25% din lucrările la primul tronson sunt deja executate. În septembrie a.c. guvernul PNL a obținut de la Comisia Europeană 875,5 milioane euro, fonduri nerambursabile, reprezentând fonduri pentru finanțarea celor 53 de km dintre cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpații. Pentru Vâlcea, personal, voi continua să militez la conectarea municipiului Râmnicu Vâlcea, printr-un drum expres cu autostrada Sibiu-Pitești. Vâlcenii au dreptul la dezvoltare care, implicit, generează creșteri de salarii”, a declarat deputatul Cristian Buican.