Liga 6

Apel la 112 după ce arbitrul a fost amenințat la un meci de fotbal din Vâlcea. Echipa oaspete a refuzat să mai joace

Un fapt nemaiîntâlnit s-a petrecut duminică, 21 noiembrie, la un meci de fotbal din județ. Scandalul a pornit înainte de începerea jocului. Este vorba despre partida din Liga a VI-a, dintre Păstorul Vaideeni și Viitorul Oteșani. Oaspeții au fost supărați pe arbitru pentru că acesta nu le-a permis la doi jucători să participe la meci pe bază de adeverințe medicale, pe motiv că acestea nu sunt corespunzătoare. Nu au mai vrut să participe la joc. Discuțiile au escaladat, astfel că s-a apelat de către oficialii jocului numărul de urgență 112. Brigada a rămas fără protecție minute în șir. Arbitrul implicat în acest caz s-a plâns de lipsa de reacție a celor cărora le-a solicitat ajutorul. Este vorba despre Alexandru Marinoiu, fost portar la Liga a II-a, ultima dată la Liga a III-a, la Viitorul Dăești, unul dintre fotbaliștii eminenți ai Vâlcii, absolvent de Bacalaureat cu media 9,78, în prezent student la Sibiu, la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

”Am ceva de spus si sper din adancul sufletului ca cineva, undeva, să se sesizeze odată! Astazi am oficializat un joc de fotbal dintr-o ligă județeană (nu contează acum liga sau echipele) în care, în urma unor acte necorespunzatoare ale unor jucători ai echipei oaspete, am decis că aceștia nu au dreptul de a participa la jocul respectiv, fapt care a supărat atât de tare jucătorii echipei respective încât nu au mai dorit să participe la joc.
Supărarea unora a fost atât de mare încât s-a ajuns la amenințări, o foaie din raportul de joc fiind chiar smulsă din mâna asistentei mele cu forța (posed înregistrare audio cu momentul când am fost amenințat că voi fi agresat fizic, deci nu are rost să spună nimeni că mint).
Domnul observator de la acest meci, în timpul în care eu eram amenințat, a apelat la numărul de urgență 112, solicitând trimiterea unui echipaj de poliție la terenul de fotbal unde ne aflam pentru a nu se ajunge la violență fizică. Ni s-a transmis că echipajul de poliție va sosi la fața locului, dar ceea ce mă supară pe mine este CĂ NICI DUPA 30 DE MINUTE ACESTA NU A AJUNS!!! (Am rămas efectiv doar brigada de arbitri și domnul observator la terenul de joc). Dacă se ajungea la violență fizică? Cine ne putea apăra pe noi de acești domni? Noi, ca arbitri, atâta timp cât purtăm ecusonul pe piept (și în mod normal, civic, omenesc, rațional nu ai voie să faci rău niciunei ființe vii în orice moment al existenței tale) nu avem dreptul să lovim, să imobilizăm sau să vătămăm în orice fel integritatea corporală a nici unei persoane, indiferent că se află în incinta terenului de joc, în apropierea lui sau în orice alt loc.
Ce făceam? Stăteam ca un sac de box și încasam lovituri. Țin să menționez că eram literalmente înconjurat din lateral dreapta de doi domni, din lateral stânga de alt domn, din spate de un gard cu sârmă pe care nu l-aș fi putut sări în cazul în care trebuia să fug, iar din față de domnul care mă amenința.
Ațadar, ca ființă umană care locuiește sau se află întâmplător pe teritoriul acestei țări, în cazul în care integritatea ta corporală este periclitată de către o altă ființă umană, nu te poți baza pe ajutorul
Poliției Române a cărei menire este să intervină în astfel de cazuri în cel mai scurt timp posibil?
Țin să mai menționez că ne aflam într-o comună apropiată de orașul Horezu, deci intervenția unui echipaj de poliție, fie că ar fi venit din Horezu sau din altă localitate învecinată comunei unde ne aflam noi nu putea fizic să dureze mai mult de 15 minute (ținând cont de factorii de trafic la ora aceea).
Din punctul meu de vedere este inacceptabil așa ceva! Cum am zis și mai sus, sper din toata inima să se sesizeze cineva, un domn ofițer cadru al MAI să vadă asta și să zică: Da, domnule, trebuie neapărat să facem ceva în structura națională pentru a asigura o mai buna protecție a cetățenilor… până la urmă pentru asta am făcut un juramant la început.
Știu că un mesaj nu va schimba o națiune și că poate va fi luat în derâdere, dar eu am vrut să fac public faptul că azi m-am simțit amenințat pentru prima dată în viața mea, mai ales că nu aveam efectiv dreptul să ripostez (și nici să zici că încălcam regula de a nu vătăma pe cineva și să îmi folosesc forța fizică pentru a mă apăra nu puteam pentru că eram depășit numeric și nici nu sunt Bruce Lee să bat 4 oameni odată)”, a transmis Alexandru Marinoiu, pe o rețea de socializare.
”Această postare nu vreau să mă ajute pe mine neapărat. Sper doar să ajungă la cine trebuie și sper să ajute și alți colegi de-ai mei arbitri din toată țara, care poate au fost la un moment dat într-o situație similară cu a mea sau, mai rău, să se fi ajuns la violența fizică.
P.S. În opinia mea, trebuie în mod obligatoriu asigurată paza la fiecare joc de fotbal. INCONTESTABIL! Paza ar trebui să fie cel puțin la fel de importantă ca asistența medicală!”, a completat arbitrul vâlcean.

Articole Similare

Back to top button