Acasă Auto-Moto Anvelopele moto: aliatul numărul unu al rulării pe toate drumurile

Anvelopele moto: aliatul numărul unu al rulării pe toate drumurile

53
0

Daca nu stiti ce marca de anvelope moto sa achizitionati, urmariti sfaturile de mai jos!

Drumurile patriei noastre sunt presărate cu o serie de obstaciole greu de evitat. De aceea, trebuie să pornești la drum cu un aliat de nădejde, care să tte ducă la destinație în condiții de maximă siguranță. Este vorba despre setul de anvelope moto, esențiale atunci când nu dorești să te confrunți cu riscul de a avea parte de accidente neplăcute, îndeosebi pe carosabil umed sau alunecos.

 

Câteva mărci de anvelope moto

Există pe piață mărci variate de anvelope moto. Însă, este important să știi cum să faci selecția potrivită și, mai ales, ce tipuri de anvelope se potrivesc motocicletei tale. Iată câteva sfaturi:

 

Dunlop

Dacă vrei să-ți echipezi motocicleta cu un set de cauciucuri moto, cele prezentate acum pot fi de ajutor persoanelor care se bucură de astfel de călătorii pe timp de vară. Cauciucul de pe spate are o lațime de 160 mm, înățime de 60 mm și un diametru de 17 inch, iar cel de pe față e puțin mai îngust, având o lățime de 120 mm. El are o înălțime de 70 mm și diametru de 17 mm.

Dacă te întrebui ce indice de viteză au aceste anvelope, vorbim de W, ce corespunde unei viteze maxime de 270 km/h. Referitor la greutate, se recomandă cel mult 256 kg pe față și 325 pe spate. Construcția anvelopelor e radială, în cazul în care te interesează acest detaliu. Produsele aduse acum în discuție au fost fabricate în 2022.

 

Continental

Dacă de obicei cumperi anvelope moto Continental, și acum vrei să achiziționezi un astfel de produs potrivit pentru roată din față, ți-l recomandăm pe acesta. Pneul adus acum în discuție are construcție de tip B – bias, ceea ce înseamnă ca e bine consolidat. El nu are camera de aer, fiind rezistent și excluzând riscul de a se dezumflă în cazul în care îl spargi.

Dacă ai nevoie de un cauciuc pe care să-l montezi pentru drumurile pe timp de vară, acesta ar putea fi potrivit. Are o lățime de 100 mm, o înălțime de 90 mm și un diametru de 19 inch. În cazul în care te interesează viteza maxima permisă cu acest pneu, ea e de 190 km/h (indice T). Referitor la sarcina maxima admisă, avem un index de 57, căruia îi corespunde o greutate de cel mult 230 kg. Nu uita nici de echipamentele moto consacrate, gen casti sau manusa moto de la dealerii autorizati.

 

Michelin

Ești un client fidel când vine vorba de anvelope moto Michelin? Dacă ai încredere în acest brand, atunci îți prezentăm o variantă care ar putea fi pe placul tău. E vorba de un cauciuc ce are construcție radială, fără o cameră de aer, realizat în așa fel încât să-ți ofere siguranța pe străzile din oraș chiar și atunci când afară plouă.

Unii consideră acest produs ca fiind cea mai bună anvelopa moto, dacă au nevoie de pneuri cu o lățime de 120 mm și înățiime de 70 mm. În ceea ce privește diametrul, acesta e de 17 inch. Indicele de sarcină la acest cauciuc e 58, ceea ce înseamnă că va permite o greutate maxima de 236 kg, iar cel de viteza e H, motiv pentru care afirmăm că va permite o rulare în siguranță pănă la 210 km/h.