Acasă Administratie Anveloparea şcolilor şi dotarea elevilor cu tablete, primele demersuri ale noului primar...

Anveloparea şcolilor şi dotarea elevilor cu tablete, primele demersuri ale noului primar din Cernişoara. Dumitru Ciorîcă aşteaptă şi un microbuz şcolar de la IŞJ

122
0

Pe 27 septembrie, locuitorii din Cernişoara au ales schimbarea. Mihai Ionescu nu a mai candidat, iar după mai bine de două decenii de administraţie ”roşie”, comunitatea a dorit să fie reprezentată de Dumitru Ciorîcă, un om de seamă al localităţii, care a candidat din partea Partidului Ecologist Român. Noul primar este hotărât să pună lucrurile în mişcare, să se folosească de toate cunoştinţele acumulate în mediul privat pentru a rezolva multe din problemele comunităţii sale. Bineînţeles, prioritare vor fi investiţiile în infrastructură, asigurarea utilităţilor. O atenţie sporită este acordată şi îmbunătăţirii sistemului educaţional, a condiţiilor de studiu. Dumitru Ciorîcă a făcut demersuri pentru anveloparea şcolilor. În procesul de reabilitare termică sunt incluse şcolile gimnaziale din Armăşeşti şi Mădulari. Aici vor învăţa toţi ce aproximativ 245 de elevi din localitate.

”Comasarea şcolilor trebuia de mult timp făcută. Nu se justifică să ţinem cinci şcoli deschise. Nu ai cum să-ţi asumi nişte cheltuieli care nu au niciun suport. Sunt câte opt copii la un loc din trei clase, categorii diferite. Eu, ca părinte, nu sunt de acord ca al meu copil să înveţe unde se predă în trei clase simultan. Nu e ok. Comasarea pare un pic dureroasă, sună a reformare, dar în acelaşi timp e şi un glas al părinţilor, care îşi doresc să se întâmple lucrul acesta pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional. Vom face clase de câte 10 copii, dar toţi vor învăţa acelaşi lucru, nu se va preda simultan la mai multe categorii. Vor rămâne funcţionale şcolile gimnaziale din Armăşeşti şi Mădulari. Elevii din partea de sud vor veni către Armăşeşti, iar cei din nord vor fi mutaţi la şcoala din centru, la Mădulari. Vor beneficia aici de cele mai bune condiţii. În perioada următoare vom anvelopa şcolile, iar apoi vom intra în interior, pentru a le dota corespunzător, conform normelor europene. Vor exista videoproiectoare, laptop-uri şi tot ce trebuie. O perioadă va continua să funcţioneze şcoala online. Personal, cred că se va prelungi această situaţie şi de aceea trebuie să ne asigurăm că profesorii şi elevii au tot ce le este necesar. Am achiziţionat deja pentru copii 129 de tablete. Mai aşteptăm alte 50 de la IŞJ, pentru cazurile sociale. Pentru când va trebui să transportăm elevii de acasă la şcoală, aşteptăm şi un nou microbuz şcolar. A fost depusă o cerere la Inspectoratul Şcolar Judeţean în acest sens. Avem încredere că vom primi răspunsul aşteptat la solicitarea noastră”, a spus Dumitru Ciorîcă, noul primar al comunei Cernişoara.