Acasă Administratie Anveloparea şcolii de la Bodeşti şi refacerea drumurilor afectate de calamităţi, obiectivele...

Anveloparea şcolii de la Bodeşti şi refacerea drumurilor afectate de calamităţi, obiectivele imediate ale primarului Constantin Banacu, de la Bărbăteşti

584
0

La Bărbăteşti continuă investiţiile. Constantin Banacu are multe obiective pe care vrea să le realizeze în perioada imediat următoare. Printre altele, primarul şi-a propus finalizarea lucrărilor de amenajare exterioară a Şcolii Gimnaziale de la Bodeşti şi începerea reabilitării a două drumuri afectate de calamităţi.

”În ultima perioadă s-a lucrat pe drumul spre Costeşti. A mai rămas o porţiune de 790 metri. Mai avem nişte rigole de făcut şi încet-încet, terminăm şi acolo. La proiectul pentru reabilitarea căminului cultural din Bărbăteşti mai avem nişte documente de depus. Investiţia e aprobată de Compania Naţională de Investiţii, deci finanţarea o avem asigurată. Mai avem două alunecări de teren. Vom rezolva şi acolo situaţia. Pentru una dintre ele avem bani de la Guvern. Vom începe lucrările de reabilitare a uliţei Ovică. E o aluncecare de teren care se întinde pe 250 de metri. Pentru cealaltă, de la Băltăreţ, vom primi finanţare de la CNI. Am făcut toate demersurile posibile încă din urmă cu 4-5 ani pentru a rezolva această problemă, dar abia de curând am primit răspuns. Lucrarea e în licitaţie. Problema se pune că nu se stabileşte mai repede câştigătorul. Au fost mulţi ofertanţi. Au participat vreo 15 firme la licitaţie, deşi valoarea nu e foarte mare. Se ridică la aproape 1.000.000 lei. În rest, pot să spun că de luni începem izolarea termică, amenajarea exterioară a Şcolii Gimnaziale. E ultima etapă din procesul de modernizare. O facem cu bani din bugetul local. Avem acolo tot ce ne trebuie, condiţii foarte bune pentru copiii noştri. Am schimbat instalaţia electrică, am raşchetat parchetul, am luat mobilier nou, table inteligente, mobilier nou, avem grupuri sanitare moderne, sală de sport. Mai trebuie doar să o izolăm şi încheiem. Aşteptăm să vedem cum se finalizează programul demarat de Inspectoratul Şcolar pentru dotarea şcolilor, elevilor, cu tablete. În cazul în care nu se va putea prin IŞJ, vom căuta să asigurăm noi necesarul şi vom cumpăra 125 de tablete”, a spus primarul Constantin Banacu referitor la investiţiile şi activitatea curentă desfăşurate de Primăria Bărbăteşti.