Liga NationalaHandbal

Antrenorul echipei SCM Craiova, aspru sancţionat pentru „circul” de la Vâlcea

După cum se cunoaşte, derby-ul Olteniei, dintre SCM Rm. Vâlcea şi SCM Craiova, încheiat la scorul de 27-23 în favoarea grupării antrenată de Florentin Pera, a fost presărat cu câteva evenimente ce nu-şi au locul pe terenul de handbal. Oficialii echipei oaspete au acuzat maniera de arbitraj sau anumite decizii ale arbitrilor, care ar fi avantajat echipa de la poalele Capelei. Reacţia acestora, mai exact a antrenorului Bogdan Burcea, a depăşit, însă, limitele. În debutul părţii secunde, pe atacul oaspetelor, jucătoarea formaţiei din Bănie, Jelena Trifunovic, a lovit-o pe Marta Lopez, deranjată de marcajul pe care aceasta i-l făcea. Marta Lopez a fost şi ea eliminată pentru două minute, însă Trifunovic a primit cartonaşul roşu şi pe cel albastru. Nemulţumit de decizia arbitrilor, Bogdan Burcea şi-a îndemnat jucătoarele să se retragă de pe teren. Meciul a fost întrerupt pentru câteva minute. Burcea a primit, de asemenea, cartonaşul roşu, dar şi pe cel albastru. Ulterior, a făcut turul sălii, provocând şi suporterii. Pe final, una dintre jucătoarele craiovene, Timeea Tătar, a părăsit terenul accidentată, motiv pentru Burcea să-şi manifeste din nou nemulţumirea faţă de arbitraj. Săptămâna aceasta, mai exact marţi, 18 septembrie, a avut loc şedinţa Comisiei de Disciplină a FRH, care l-a sancţionat drastic pe tehnicianul vicecampioanei en-titre, cu cinci etape de suspendare şi o amendă de 2000 lei. Acesta a fost încadrat la circumstanţe agravante, fiind considerat recidivist. Vă redăm, în continuare, partea din comunicat transmisă de FRH miercuri, 19 septembrie, cu privire la sancţiunile dictate de Comisia de Disciplină în cazul de la Vâlcea:
„În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Moldoveanu Mihai şi Georgescu Adrian, precum şi al observatorului ŞERBU ION, delegaţi la jocul de LNF, dintre echipele SCM Rm. Vâlcea şi SCM Craiova, disputat la Rm. Vâlcea, în data de 13.09.2018, comisia hotărăşte:
– «sancţionarea sportivei Trifunovici Jelena (SCM Craiova) cu 1(una) etapa suspendare, începând cu data de 19.09.2018 şi penalitate 500 lei, data limita de achitare 18.10.2018, pentru comportare nesportivă gravă în relaţia cu adversarul (reg. 8.5 b) conf. art. 50.1 lit a şi b;
– sancţionarea antrenorului Burcea Bogdan (SCM Craiova) cu 5 (cinci) etape suspendare începând cu data de 19.09.2018 şi penalitate 2000 lei, data limită de achitare 18.10.2018, pentru iniţierea, instigare şi determinarea echipei la o stare de non-combat, încălcând astfel principiul de Fair–Play în jocul de handbal, conf. art. 55.6 lit. a şi b cu aplicarea art. 34 lit. k, (circumstanţe agravante – recidivă 12.12.2017)»”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button