Acasă Liga III Antrenorii Ursu şi Roşoagă au stabilit componenţa lotului de jucători

Antrenorii Ursu şi Roşoagă au stabilit componenţa lotului de jucători

124
0

După săptămâni bune de analizare a jucătorilor aflaţi în probe, antrenorii Cosmin Ursu şi Iulian Roşoagă au stabilit lotul cu care vor aborda noul sezon de Liga a III-a. Astfel, Ghecon va avea în componenţă 20 de fotbalişti, opt dintre aceştia fiind nou legitimaţi: Iordache (un mijlocaş de profil ofensiv, extrem de talentat, adus de la campioana Ligii a IV-a, Oltul Ioneşti 2009), Alexandru Albici (portar transferat din Liga a V-a, de la Experti 2000 Popeşti), fundaşii Dan Bărbuţ şi Ştefan Despoiu (ambii veniţi de la FC Oltchim, Liga a III-a), mijlocaşul Mihai Martalogu (Lotru Brezoi, Liga a IV-a), atacanţii Robert Gherghe (Flacăra Horezu) şi Bogdan Mihăilă (Astra Ploieşti, Liga I) şi Ionuţ Sărăru, ultimul transferat de la Termo Radet Bucureşti. Cu excepţia celor opt jucători nou-veniţi, în cadrul echipei se mai regăsesc: portarul Cruceru, Păun, Ilie, Mocioacă, Ursu, Roşoagă, Gârlă, Nistor, Bucei, Nica, Ciortan şi Vlădoi.

Ionuţ Săraru s-a legitimat la Ghecon

Ionuţ Săraru, fiul primarului din comuna Şirineasa, a luat decizia de a evolua din această lună pentru trupa parlamentarului Dan Mazilu. Copil de liberal, Ionuţ va juca timp de un sezon pentru un social-democrat. Vâlceanul este student în anul II, specializându-se la Bucureşti în domeniul afacerilor. Fiul cel mare al lui Dan Săraru a jucat fotbal în capitală, la AS Termo Radet Bucureşti, în Liga a IV-a. „Am avut o înţelegere cu cei de la Ghecon, prin care Ionuţ să se transfere definitiv la trupa din Lăpuşata. El se află de o lună în pregătire alături de echipa lui Dan Mazilu. Chiar dacă este student în Bucureşti, nu cred că-i va fi greu să ţină pasul cu cei de la Ghecon. El începe facultatea în luna octombrie şi, până atunci, va juca câteva meciuri oficiale alături de noua echipă”, ne-a spus primarul Dan Săraru.

Doar „un punct” în două amicale

Săptămâna trecută, Ursu, Roşoagă şi compania au mai susţinut încă două „amicale”. Primul a avut loc în deplasare, la Târgu Jiu. Pandurii II s-au impus cu 2-1 în compania vâlcenilor finanţaţi de Dan Mazilu. Vineri, 13 august, a fost o altă zi fără şansă pentru divizionarii C. De data aceasta, Ghecon a obţinut doar o remiză albă pe terenul din Berbeşti, în duelul cu „ortacii” lui Vasile Ilinca. „Nu s-a simţit diferenţa între noi, care formăm o echipă de judeţ şi Lăpuşata, care joacă de un an la nivel naţional. Am jucat de la egal la egal cu Gheconul. În primele zece minute, adversarii nu au ieşit din propia jumătate de teren. Per ansamblu, ocaziile au fost împărţite, iar rezultatul de egalitate este unul corect”, a spus un jucător de la Berbeşti.

Urmează CSM-ul din Zăvoi

În condiţiile în care FRF a decis să fie amânate cu o săptămână campionatele la Ligile a II-a şi a III-a, trupa din Lăpuşata profită de situaţia în cauză pentru a mai disputa încă un meci amical. Astfel, la mijlocul acestei săptămâni, Ghecon va juca cu echipa fanion a judeţului, CSM Rm. Vâlcea. Acesta ar putea fi ultimul meci de dinaintea începerii sezonului 2010-2011.

Seria a III-a nu-şi cunoaşte toate echipele participante

Cu mai puţin de două săptămâni până ce va începe Liga a III-a, Seria a III-a se confruntă deja cu primele probleme. Din câte se pare, în jur de patru-cinci echipe sunt pe punctul de a se retrage din motive financiare. Această situaţie este întâlnită în toate celelalte grupe componente ale celui de-al treilea eşalon, cât şi în Liga a II-a. De aceea, FRF a amânat cu o săptămână debutul competiţiei fotbalistice, decizia fiind pusă sub paravanul vremii caniculare.

Lucian CORNECI