Acasă Diverse Ana Maria Tănăsie a devenit din nou indisponibilă şi va sta încă...

Ana Maria Tănăsie a devenit din nou indisponibilă şi va sta încă 4 luni pe tuşă

536
0

După ce a fost aşteptată aproape nouă luni să debuteze la HCM (transferul fiind realizat la finele lunii ianuarie a acestui an), extrema stângă Ana Maria Tănăsie (în vârstă de 22 de ani) a devenit din nou indisponibilă. Aceasta nu a mai evoluat deloc în ultimele două partide oficiale ale echipei vâlcene din Liga Naţională – cu Danubius Galaţi (26-17), din Sala Traian, şi cu CSM Unirea Slobozia (26-22), din deplasare. Aşa cum se cunoaşte, Tănăsie a revenit pe teren în meciul pe care HCM l-a câştigat duminică, 8 octombrie, în deplasare, pe terenul vicecampioanei ţării, Dunărea Brăila (25-16).

Extrema stângă de la HCM a suferit o nouă intervenţie chirurgicală

La începutul lunii decembrie, aceasta a mers la o consultaţie la Spitalul „Monza”, din Capitală, iar medicii i-au dat un verdict crunt! Astfel, Ana Maria Tănăsie va sta pe tuşă încă patru luni, din cauza unei noi leziuni care a apărut la piciorul la care a fost operată şi în trecut. Din acest motiv, tânăra extremă stângă de la HCM a suferit o altă intervenţie chirurgicală. „În cazul ei, este vorba de o leziune la acelaşi picior la care a fost operată. Ea a suferit o nouă intervenţie chirurgicală, care o va mai ţine o perioadă departe de terenul de handbal, mai precis încă patru luni. Cel care a operat-o e medicul chirurg Gabi Dinu, dar, pe timpul perioadei de recuperare starea ei, va fi urmărită atent de cunoscutul doctor Florin Oancea”, a afirmat Berbecaru.

Cristina Florica, singura extremă stânga validă din lotul vâlcean

În acest moment, pe postul de extremă stânga, antrenorul Aurelian Roşca nu o mai are disponibilă decât pe Cristina Florica. Dacă recuperarea jucătoarei Ana Maria Tănăsie va fi una de lungă durată, oficialii de la HCM Rm. Vâlcea au la îndemână şi varianta de a o rechema la „oaste” pe Hermina Stoicănescu, care a fost împrumutată în urmă cu o lună la CSM Slatina. În momentul mutării, s-a şi spus de altfel că aceasta ar putea reveni oricând în Sala Traian, dacă staff-ul tehnic al HCM-ului va considera că are nevoie, din nou, de serviciile sale.
Preşedintele de la HCM Rm. Vâlcea, Petre Berbecaru, afirmă însă că Aurelian Roşca încă nu a luat o decizie în ceea ce priveşte acoperirea postului de extremă stânga, pe care juca Ana Maria Tănăsie. „Încă nu ne-am gândit s-o rechemăm pe Hermina Stoicănescu, de la CSM Slatina, dar e o variantă şi asta. Altfel, însă, pentru a compensa absenţa lui Tănăsie, există şi posibilitatea de a apela la celelalte jucătoare din lot. Avem handbaliste care pot să evolueze fără probleme pe extrema stângă, cum ar fi Maria Gavrilă, de exemplu. Ea poate să joace fără probleme acolo, o anumită perioadă dintr-un meci”, a spus Berbecaru. (N.C.)