Acasă Administratie Amplă acţiune a celor de la ABA Olt şi Distribuţie Energie Oltenia...

Amplă acţiune a celor de la ABA Olt şi Distribuţie Energie Oltenia pentru recalibrarea albiei pârâului Sălătrucel-Coiscă, la Berislăveşti

373
0

Precipitaţiile din primele zile ale noului an au creat neplăceri şi la Berislăveşti. Apa a erodat malul drept al pârâului Sălătrucel-Coiscă, în zona Şcolii Gimnaziale Berislăveşti până la un metru distanţă de un stâlp de înaltă tensiune şi nu foarte departe de trei adăposturi pentru animale şi alte terenuri adiacente. Primarul Nciolae Popescu a făcut demersuri pentru ca situaţia să nu se agraveze. Vocea acestuia s-a făcut auzită. ABA Olt, împreună cu personal specializat din cadrul SGA Vâlcea şi cu Distribuţie Energie Oltenia au intervenit în regim de urgenţă pentru decolmatarea albiei pârâului şi punerea în siguranţă a stâlpului dublucircuit nr. 142/110 aferent LEA 110 kV Arges Sud – Jiblea şi LEA 110 kV Valea Danului – Cornetu. Primarul din Berislăveşti le-a mulţumit pentru promptitudine.


”Au mai fost problem în zonă şi în 2014. Am remediat situaţia din fonduri proprii. Acum era vorba despre un obiectiv ce aparţinea de Distribuţie Energie Oltenia. Am solicitat sprijin, iar intervenţia a fost rapidă. ABA Olt, SGA, Distribuţie Oltenia, au intervenit pentru regularizarea cursului de apă, cu apărari de maluri pentru ca stâlpul de înaltă tensiune şi terenurile adiacente să fi protejate. Mulţumim domnului prefect, directorului ABA Olt şi Distribuţie Energie Oltenia pentru implicare. Mai avem probleme în zonă şi cu o punte pietonală, dar investiţia o vom putea suporta din bugetul local. Există şi un pod lângă ea, ca variantă ocolitoare, deci nu ar fi atât de grav. În schimb, în Bădeşti, la Pereni, avem un podeţ care a fost afectat în timp. Am solicitat fonduri pe situaţii de urgenţă. Se circulă pe el, dar structura lui e afectată şi nu aş vrea să ajungem să se prăbuşească. Trebuie să găsim o soluţie cât mai rapid pentru a evita alte neplăceri”, a spus Nicolae Popescu, primarul comunei Berislăveşti. (S.S.)