Acasă Atletism Alin Firfirică se întoarce de la Olimpiadă. ”Am dat tot ce am...

Alin Firfirică se întoarce de la Olimpiadă. ”Am dat tot ce am putut. Sper să fiu înţeles”

124
0

• marţi, 3 august, intră în competiţie şi Rareş Toader

Judeţul Vâlcea are cu ce se mândri! Doi atleţi din judeţul nostru au reuşit să obţină calificarea la Jocurile Olimpice din Japonia. Unul dintre ei a concurat deja la Tokyo. Este vorba despre discobolul Alin Firfirică. Nu a reuşit să intre în finală, însă prezenţa lui acolo reprezintă, în sine, o mare performanţă, pe care puţini reuşesc în viaţă să o atingă. Alin a aruncat discul la 61,90 metri. Ultimul calificat în finala de 12 a avut o aruncare de 62,93 metri. Firfirică, sportiv plecat din curtea Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân”, format de Angela Popescu, s-a clasat pe locul 17 la general. După concurs, Alin Firfirică a declarat pentru Federaţia Română de Atletism:

„A fost un concurs foarte tare, din păcate, nu am reuşit să fac ceea ce mi-am propus. Consider că am dat tot ce am putut. Mai mult de atât nu aş fi fost în stare, astăzi! Mi-am dorit, a fost munca mea şi a antrenorului meu şi nu am vrut să-mi bat joc de ea, aşa că am intrat foarte montat! Din nefericire, atât a fost să fie! Sunt momente şi momente, avem concursuri şi concursuri! Când m-am calificat la Doha (Campionatele Mondiale din 2019 – n.n) şi am luat locul patru, toată lumea a fost fericită! Să vedem cum va fi acum! Sper să fiu înţeles, pentru că, aşa cum spuneam, sunt concursuri şi concursuri, nu suntem roboţi! Important este că mă întorc acasă cu gândul că am dat tot ce am putut!”.
Celălalt vâlcean prezent la Olimpiadă, Rareş Toader, va intra în concurs, la aruncarea greutăţii, marţi, 3 august. Calificările sunt programate de la orele 13.15, 14.40. Finala va avea loc joi, 5 august, de la ora 5.05.