Fără categorieCaleidoscopAlte sporturi

Alin Firfirică, medaliat cu argint la Cupa Europei de Aruncări Lungi

firfirica 2* atletul vâlcean a avut o performanţă de 59.28 metri la aruncarea discului

Pe 12 şi 13 martie, la Arad, s-a desfăşurat Cupa Europei de Aruncări Lungi. La acest concurs de anvergură s-au prezentat 177 de atleţi din 37 de ţări. Şi România a avut câţiva reprezentanţi. Printre ei s-a aflat şi discobolul vâlcean Alin Firfirică. Acesta a reuşit să confirme aşteptările şi să cucerească o medalie la tineret (Under 23). După ce la ediţia de anul trecut, din Portugalia, a obţinut bronzul, Alin Firfirică a urcat de această dată pe cea de-a doua treaptă a podiumului, cucerind prima medalie a României la Arad. Alin a aruncat 59.28 metri, cu doar un metru mai puţin decât suedezul Simon Pettersson. Poate după bronz şi argint, anul viitor acesta va reuşi să obţină şi aurul, mult râvnit, la categoria tineret a Cupa Europei de Aruncări Lungi.

La competiţia de la Arad, România a mai obţinut doar o medalie, în afară de cea de argint a discobolului vâlcean. Andrei Gag a cucerit aurul la aruncarea greutăţii, la seniori.

Discobolul vâlcean trebuie să arunce 65 metri pentru a participa la Olimpiadă

Alin Firfirică, sportiv format la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, de către profesoara Angela Popescu, ţinteşte acum calificarea la Europene (trebuie să atingă baremul de 63 metri), dar şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. „Sunt foarte mulţumit de rezultat. Mă bucur că am avut alături de mine, la Arad, atât familia, cât şi pe prietena mea. Nu am vrut să-i dezamăgesc. Am făcut tot posibilul să-i fac să fie mulţumiţi şi mândri de mine. Pregătirea a fost una dură, am muncit foarte mult pentru această competiţie, dar acum sunt bucuros pentru că efortul făcut nu a fost în zadar. Urmează o mică pauză, de o săptămână, apoi trecem din nou la muncă. Următorul obiectiv este să realizez baremul pentru Europenele de seniori, care se vor desfăşura în Olanda, la Amsterdam. Apoi, voi încerca să ating şi baremul pentru Jocurile Olimpice, de 65 metri”, ne-a declarat Alin Firfirică. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button