Acasă Liga Nationala Alexandru Dedu, după stabilirea semifinalelor Cupei României FAN Courier: „Pot apărea surprize!”

Alexandru Dedu, după stabilirea semifinalelor Cupei României FAN Courier: „Pot apărea surprize!”

127
0

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal mizează pe spectacol în semifinalele Cupei României FAN Courier. Sorţii au decis ca pentru trofeu să se lupte Rapid cu câştigătoarea dintre campioana Vâlcea şi Brăila, iar Gloria Buzău contra învingătoarei dintre CSM Bucureşti, deţinătoarea Cupei, şi CSM Slatina.
”Datorită situaţiei în care ne aflăm, toate echipele au şanse egale în acest moment, pentru că e greu de câştigat forma sportivă după o pauză atât de mare. Cupa este o competiţie a surprizelor şi au existat în toate fazele din acest sezon surprize, mă aştept să fie şi în continuare. Cupa României, ca şi competiţie, este spectaculoasă. Până în acest moment nici o echipă nu a transmis, oficial, că este dornică să organizeze Final Four-ul. Noi, ca federaţie, suntem pregătiţi să organizăm competiţia, dar nu am stabilit un loc de desfăşurare, aşteptăm întâi punctul de vedere al echipelor” – Alexandru Dedu, preşedinte al Federaţiei Române de Handbal.

Cristina Vărzaru: ”Ne e dor de handbal tuturor”

Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH, a fost cea care a coordonat tragerea la sorţi desfăşurată online, cu reprezentanţii cluburilor urmărind procedura de la distanţă, din faţa laptopurilor.
„Este o situaţie aparte, pe care nu şi-o doreşte nimeni, dar nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. Vom avea parte de meciuri interesante, surprize au fost şi este posibil să mai fie pentru că echipele pun mare preţ pe competiţie, chiar dacă anul acesta nu mai oferă câştigătoarei un loc în cupele europene. Echipele care participă la Final Four îşi pot exprima dorinţa de a organiza competiţia în termen de o săptămână de la tragerea la sorţi. Dacă vor fi mai multe doritoare, vom trage la sorţi dreptul de organizare. Dacă nu, Federaţia va organiza totul. Sperăm să desfăşurăm competiţia în august, ne e dor tututor de handbal. Indiferent de ceea ce se va întâmpla în jur, ne dorim să ne desfăşurăm viaţa în mod normal, adaptat la situaţie şi la lucrurile pe care le trăim” – Cristina Vărzaru, secretar general al Federaţiei Române de Handbal.

Meciurile se reiau la 20 august

Federaţia a anunţat şi programul meciurilor, în cazul în care lucrurile nu se vor precipita din cauza Pandemiei de Coronavirus şi nu vor fi alte restricţii. Astfel, sferturile restante din Cupa României FAN Courier se vor juca la 20 august, urmând ca Final Four-ul să aibă loc la 22-23 august. În competiţia masculină, Final Four-ului Cupei României FAN Courier are loc pe 15-16 august.
Locul de desfăşurare al Final Four-ului nu a tost stabilit, urmând ca echipele să-şi manifeste interesul de a organiza evenimentul. În cazul în care nici unul dintre cluburi nu-şi va dori acest lucru, de organizare se va ocupa Federaţia Română de Handbal.

Partidele restante din sferturi

SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila
CSM Bucureşti – CSM Slatina

Semifinalele Cupei României FAN Courier

Rapid Bucureşti – SCM Râmnicu Vâlcea/ HC Dunarea Brăila
SCM Gloria Buzău – CSM Bucuresti /CSM Slatina.