Acasă Diverse Alexandra Nica s-a întors în România. A semnat cu o echipă din...

Alexandra Nica s-a întors în România. A semnat cu o echipă din Liga I

1110
0

Fiica fostului fotbalist Relu Nica, de la Berbeşti, Alexandra, a acceptat o nouă provocare în cariera sportivă. După câteva sezoane petrecute în Spania, aceasta s-a reîntors în România. A semnat cu o echipă de pe prima scenă fotbalistică a ţării. Este vorba despre Universitatea Alexandria (locul 8 în prima ligă). Practic, s-a reîntors acasă, la clubul unde a cunoscut cele mai mari satisfacţii înainte de a lua calea străinătăţii.

”Pandemia de Coronavirus m-a determinat să-mi schimb planurile. Am ales să revin în campionatul României şi nu puteam să mă gândesc la o altă variantă decât la Alexandria, oraş pe care l-am considerat întotdeauna ca o a doua casă. Nu mă vedeam îmbrăcând alt echipament din România. Se spune că mereu te întorci în locul unde cândva ai fost fericit. Am plecat de aici pentru o altă experienţă, un alt campionat, am realizat ce îmi doream, deşi ştiu că aş fi putut să fac şi mai mult în Spania. Vremurile pe care le trăim m-au făcut să mă întorc acasă. Am avut un trecut frumos la Alexandria. În momentul în care am decis să plec de aici nu am făcut-o pentru că nu îmi era bine, ci pentru că am considerat că e o variantă mai bună Spania pentru viitorul meu sportiv. Dar în ziua în care am plecat am promis că dacă vreodată mă voi întoarce în România o voi face îmbrăcând acelaşi echipament, al Universităţii Alexandria. Din păcate, nu pot să-mi ajut echipa 100%. Am suferit o accidentare, cred că este vorba despre o entorsă la genunchi. Dar sunt alaturi de colegele mele. Nu avem un lot mare, sunt multe probleme medicale, însă fetele care formează această echipă sunt valoroase şi cu timpul sunt convinsă că vom creşte, vom avea evoluţii şi rezultate din ce în ce mai bune. Am încredere în potenţialul echipei. Mă înţeleg foarte bine cu toate colegele, m-am integrat perfect în grup, deşi lotul nu mai e acelaşi din trecut, au mai venit şi alte jucătoare. Sper ca în viitor aceste fete să ajunga foarte departe. Sunt tinere, foarte talentate şi unite. Aici, suntem toate pentru una şi una pentru toate, iar acest lucru mă bucură foarte mult. Unitatea grupului contează mult în fotbal. Chiar sunt foarte mulţumită că am ales să mă întorc aici şi sper ca în curând să reuşesc să dau un plus echipei”, a declarat Alexandra Nica, referitor la noul drum pe care a ales să meargă în cariera sportivă.

Deşi accidentată, fotbalista vâlceană a jucat în două meciuri pentru Alexandria. În partida cu Banat Girls Reşiţa, din runda precedentă, câştigată de Universitatea cu scorul de 7-3, Alexandra a şi marcat. A fost autoare a două goluri. A jucat şi duminică, în deplasarea de la Bistriţa-Năsăud, cu Heniu Prundu Bârgăului, însă de această dată trupa pregătită de Călin Pistolea nu s-a mai bucurat de succes. Gazdele s-au impus cu 4-0. ”Am jucat pe un teren greu, la început îngheţat, apoi prea moale, alunecos. În repriza a doua adversarele noastre au mai ajuns doar o dată la poartă. Noi am ratat 3-4 ocazii mari de gol. Scorul e prea drastic, nu reflectă realitatea”, a precizat Alexandra.

Fotbalista vâlceană speră să revină la Naţională

”Obiectivul meu este să reuşesc să-mi ajut echipa cât mai mult posibil, să lăsăm o impresie bună în meciurile pe care le vom juca. Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea sunt sigură că vom reuşi să o depăşim. În rest, mă bucur că sunt din nou acasă. Aş fi fost şi mai fericită dacă tata încă era aici, să mă susţină. Ştiu că de acolo, de sus, e mândru şi e fericit pentru mine şi pentru faptul că am ales să mă întorc acasă. Simt că acum sunt mai aproape şi de Naţională. Este un vis şi acesta, să îmbrac din nou tricoul tricolor. Sper ca în retur să mi se îndeplinească”, a mai adăugat Alexandra Nica.