Acasă Diverse Alessia Beatrice Ciucă, una dintre cele mai bune tenismene din România, forţată...

Alessia Beatrice Ciucă, una dintre cele mai bune tenismene din România, forţată să plece în America pentru a putea face performanţă

221
0

Bianca Andreescu nu este singura tenismenă care îşi are rădăcinile pe meleagurile noastre şi face performanţă peste ocean. Recent, am aflat că Alessia Beatrice, fiica Mariei Ciucă, de la Ioneşti, este o sportivă foarte apreciată inclusiv în Statele Unite ale Americii, iar recent a câştigat câteva competiţii foarte importante. 

Alessia Beatrice Ciucă are 19 ani şi, pentru a-şi urma visul, şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa prin diferite colţuri ale ţării şi ale lumii. De la o vârstă destul de fragedă, a început să participe la turnee importante de tenis şi să-şi dezvolte aptitudinile. La doar 15 ani, s-a mutat de la Timişoara la Bucureşti pentru a se pregăti alături de antrenori extrem de bine cotaţi, precum Paul Mihai Puşcaşu, Adrian Cruciat, Adrian Gavrilă sau Artemon Apostu, oameni care au i-au împărtăşit cunoştinţele lor despre tenis şi au încercat să o ducă la un nivel cât mai înalt.

Din păcate, lipsa banilor a forţat-o să plece acolo unde performanţa în sport este sprijinită, în America. Mai multe universităţi din Philadelphia, Miami, New Jersey, Texas şi Richmond i-au făcut oferte tentante, aşa că Alessia nu a mai stat pe gânduri. A ales Virginia Commonwealth University, deoarece i-a oferit cea mai mare bursă şi, în plus, este foarte bine cotată.

Alessia ne-a mărturisit că şi-ar dori să revină acasă, dar este nevoită să continue acolo unde beneficiază de susţinerea necesară. „Da, mi-aş dori cu orice preţ să mă întorc acasă, să mă antrenez în continuare cu echipa de la Bucureşti şi să joc în turnee internaţionale pentru România, numai că este extrem de costisitor, iar părinţii ajung la un punct în care, efectiv, nu mai au de unde. Aşa cum spuneam şi mai devreme, lipsa sponsorilor m-a adus aici, în America. Am fost şi sunt componentă a lotului naţional de tenis, am participat la campionatele europene reprezentând România atât la proba de simplu, cât şi de dublu, m-am clasat pe locul 2 în ţară la categoria 18 ani, am cucerit titlul de campioane naţionale la dublu şi dublu pe echipe de nenumărate ori, am câştigat turnee internaţionale în diferite ţări, am ajuns şi în Uzbekistan, Maroc, Tunisia şi în cam toate ţările din Europa”, a mai afirmat tenismena.

Când avea 15 ani, Alessia a participat la doua dintre cele mai importante turnee de juniori. Primul a avut loc la Miami (Orange Bowl), iar al doilea a fost organizat în Franţa (Les Petit As). La ambele competiţii, Alessia a reprezentat cu cinste România şi spune că s-a simţit tare mândră să facă acest lucru. „Ultimul turneu pe care l-am câştigat a fost în Grecia, la proba de dublu, turneu cu premii totale în valoare de 15000 mii de dolari. Am jucat finala cu fete din Israel şi Rusia, dar eu şi Ilinca Amariei am reuşit să ne impunem şi să câştigăm marea finală. (…) Revenind la America, ce pot să vă mai spun este că nu este uşor aici chiar dacă am bursă integrală şi primesc tot ceea ce am nevoie. Mi-e greu să mă obişnuiesc cu ideea că nu mă antrenez acasă şi că joc pentru o echipă din America, departe de familie şi de cei dragi. Locuiesc singură în Richmond, în campusul şcolii. Încerc să mă antrenez de fiecare dată când am ocazia, de două ori pe zi, pentru a-mi îndeplini visul. M-am apucat de tenis la vârsta de 9 ani, adică destul de târziu, dar ambiţia şi plăcerea m-au adus unde sunt acum. Îmi plăcea foarte mult când vedeam jucătorii la televizor şi efectiv mă puneam în faţa ecranului şi încercam să îi imit. Puţin mai târziu, am ajuns pe terenul de tenis şi să simt adevărata plăcere. În prezent, aici, în America, am meciuri săptămânal, în diferite state, cu jucătoare foarte bune. Sper să am posibilitatea să mă întorc cândva în ţară, să mă antrenez din nou, acasă”, a mai transmis sportiva. (foto: Facebook)