Acasă Editorial Politic Alegerea lui Dorel în funcţia de primar, un fel de blestem pentru...

Alegerea lui Dorel în funcţia de primar, un fel de blestem pentru comuna Sălătrucel

2800
0

Alegerea penelistului Dorel Ancuţa în funcţia de primar, în toamna anului 2020, a fost un fel de blestem pentru comuna Sălătrucel. Oamenii aveau aşteptări mari, dar în final n-au avut parte decât de dezamăgire. Din cauză că Dorel este neaşteptat de slab şi nepregătit, comuna Sălătrucel a ratat toate oportunităţile anului 2021 şi, spre deosebire de alte localităţi din zonă, nu a reuşit să prindă nici măcar o investiţie mare.

În mandatul lui Dorel, s-a pus în „scenă” un singur contract, la puţin timp după alegerile locale, cel pentru construirea punţii pietonale peste pârâul Coisca, din Hudubăieşti, o lucrare în valoare de 1,5 milioane lei, fără TVA. Este un proiect pentru care primarul dinainte, Nicolae Sima, a reuşit să obţină finanţarea, dar n-a mai apucat să-l implementeze din cauză că a venit scrutinul electoral şi a pierdut alegerile. Sigur că, dacă n-ar fi fost acest obiectiv, Dorel ar fi intrat la categoria „primari ZERO”, unde probabil că-i şi este locul. Iar asta în condiţiile în care a moştenit o mulţime de proiecte şi documentaţii complete.

Din păcate pentru comunitatea din Sălătrucel, se pare că Dorel este unul dintre primarii aceia mici, cărora le plac găinăriile şi răhăţişurile, mulţumindu-se să toace bugetele locale pe tot felul de prostii: memorii 4G sau desktop, „pachete informatice”, „sisteme complete PC”, cuptoare cu microunde, papetărie, apă plată şi minerală şi lista ar putea continua. Dorel a făcut şi o achiziţie pur şi simplu nesimţită, pentru confortul său personal, în condiţiile în care nu a bifat nici măcar una dintre promisiunile sale din campanie. În august 2021, a cheltuit aproape un miliard din bugetul comunei Sălătrucel pentru un autoturism nou. Şi, de parcă n-ar fi fost suficient, câteva zile mai târziu, a spart 5735 lei fără TVA pe „servicii de inspecţie tehnică”, care, în mod normal, costă de 4 ori mai puţin.

Primarul Dorel de la Sălătrucel este un fel de mutu … . Deşi intră în al doilea an de mandat, s-a deprins deja cu… unele lucruri şi pare să aibă deja furnizori „de suflet”. Unul dintre aceştia este Bistras Service SRL, de la care, o vreme, a cumpărat cam totul: furnituri de birou, dezinfectanţi, măşti, produse de curăţenie, apă minerală, plată şi alte nimicuri de care, foarte uşor, primăria se putea lipsi. Se pare că, de câteva luni, s-a întâmplat ceva şi „tovărăşiile” dintre Dorel şi Bistras Service s-au cam stricat. În scenă, a intrat InfoNet Service şi, sigur, a început „shoppingul dement”: măşti de protecţie, produse de curăţenie, echipamente IT de sute de milioane, hârtie Absolut ş.a.m.d.. Pe partea de achiziţii, Dorel face aproape totul, fără licitaţie, cu Ngitera SRL, dar mai are şi alţi amici.

În 2020, în campania electorală, Dorel promitea gaze naturale în toată comuna, canalizare şi asfalt pe uliţele Gherman, Popescu, Torcea, Cerneşti, Anuţa, Cocoş, Miu, Dugulan, Miu-Stadion-Bănăţeni, Arbatu, Jderu, Plăvaia, Guriţă, Perişanu, pe Vale. De asemenea, promitea modernizarea DC 14A Şerbăneşti – Păteşti – Seaca, până la limita cu Berislăveşti, extinderea reţelei electrice în Sălătrucel şi Şerbăneşti, iluminat modern, cu LED-uri, reabilitarea dispensarului, a căminului cultural, a bazei sportive, un teren sintetic nou, reabilitarea parcului de la şcoală şi unul nou la grădiniţă, balastarea tuturor drumurilor de pământ şi construirea unui trotuar de la DJ 703 până la primărie. Probabil că locuitorii din Sălătrucel nu au uitat, dar primarul lor actual da!