Acasă Diverse AJF vrea să ”însănătoşească” fotbalul judeţean. A venit ”nota de plată” după...

AJF vrea să ”însănătoşească” fotbalul judeţean. A venit ”nota de plată” după evenimentele provocate de Oteşani. Sancţiuni considerabile pentru un jucător care a evoluat pe ”fals”

588
0

Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea a avut din nou multe cazuri de analizat în şedinţa din această săptămână. A venit ”nota de plată” inclusiv după evenimentele de la Vaideeni, acolo unde observatorul a fost nevoit să apeleze numărul de urgenţă 112, pentru a scăpa arbitrii de furia jucătorilor şi oficialilor de la Oteşani, cărora nu le-a permis să participe la meci în baza adeverinţelor medicale completate pe loc, care nu ar fi fost corespunzătoare. Astfel, partida (nedisputată după ce echipa din Oteşani a refuzat să înceapă jocul în condiţiile stabilite de arbitri) a fost omologată cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor. Nicolae Diaconu, de la AS Viitorul Oteşani, a fost sancţionat cu 10 etape de suspendare şi 1000 lei amendă, iar Vasile Neagu şi Ilie Rafael Dîrzan au primit şase etape de suspendare şi 150 lei amendă. Nici echipa din Vaideeni nu a scăpat. A primit 1000 lei amendă pentru nerespectarea prevederilor privind măsurile de ordine.

Pentru neprezentarea la meciul cu Cozia Călimăneşti, din etapa trecută a Ligii a IV-a, Chimia 1973 Rm. Vâlcea a pierdut jocul cu 3-0, cum era de aşteptat şi a primit o amendă de 1000 lei. De la aceeaşi echipă, Robert Dina a fost sancţionat cu şase etape de suspendare şi 300 lei amendă pentru folosirea unui limbaj şi/sau gesturi agresive, ofensatoare sau ireverenţioase la meciul de la Mădulari.

În meciul dintre Zorile Scundu şi Olteţul Bălceşti, din Liga a VI-a, doi jucători au fost eliminaţi pentru comportare violentă: Gheorghe Alin Gherasie, de la gazde şi Vasile Florin Anghel, de la oaspeţi. Ambii au primit aceeaşi sancţiune, de şase etape de suspendare şi 200 lei penalitate sportivă.

Și un meci din Seria Est a Ligii a VI-a a fost omologat la ”masa verde”. Luceafărul Pesceana a câştigat cu 4-1, pe teren, confruntarea cu Recolta Laloşu. Comisia de Disciplină a dat meci câştigat oaspeţilor, cu 3-0. Aceştia au contestat dreptul de joc pentru doi fotbalişti de la Pesceana. Au rămas pe unul singur. S-a dovedit că aveau dreptate. Constantin Mădălin Voinea, jucător legitimat ultima dată la CS Guşoeni, a evoluat pe fals la Pesceana. Pentru că şi-a recunoscut greşeala, acesta a fost sancţionat ”doar” cu şase eape de suspendare şi 1000 lei amendă. Delegatul echipei din Pesceana, Nicolae Nedeluţ, a primit două luni de suspendare, iar clubul a fost sancţionat pecuniar cu 1000 lei.
”Am căzut cu toţii de acord că vrem campionate curate. Cum am mai spus, Comisia de Disciplină aplică regulamentul. Trebuie să însănătoşim competiţia. Cine joacă pe fals şi e depistat, suportă consecinţele”, au transmis oficialii AJF, referitor la ultimele abateri de la regulament.