„AJF trebuie să respecte criteriul sportiv la formarea diviziilor judeţene!”

florea udrea viceprimar comuna galicea* „Altfel, restructurarea campionatelor s-a făcut degeaba!” – a adăugat viceprimarul din Galicea, Florea Udrea, care e fondatorul şi coordonatorul echipei de fotbal Topologul

Viceprimarul din Galicea, Florea Udrea, fondatorul şi coordonatorul echipei de fotbal Topologul, care domină autoritar Seria Nord din Liga a IV-a, nu mai e atât de încântat de actualul sistem de desfăşurare al campionatelor judeţene. Acesta consideră că ideea de a se întâlni de câte patru ori echipele între ele nu poate aduce niciun progres. „Aşa cum am mai spus, acest sistem competiţional nu prea-mi convine, deoarece nu mi se pare o idee foarte bună să te întâlneşti de patru ori cu aceleaşi câteva echipe.

Poate că era mai bună o Ligă a IV-a în serie unică, de 18-20 de echipe. În timpul campionatului, i-am spus asta inclusiv secretarului general al AJF, Daniel Demetrescu, care a precizat că într-un sistem cu serie unică deplasările ar fi fost mai lungi. Eu nu cred că era chiar aşa, din moment ce multe echipe din sudul judeţului nu au valoare de Liga a IV-a şi nu ar fi evoluat oricum la acest nivel. Erau maximum 3-4, aşa că nu era nicio problemă”, a subliniat Florea Udrea.

„Nu trebuie să se mai înscrie orice echipă într-o divizie sau alta, ci să se ţină cont exclusiv de clasamentele ediţiei precedente de campionat”

Pe de altă parte, viceprimarul din Galicea spune că fotbalul judeţean nu va creşte deloc în calitate, dacă nu se vor respecta criteriile sportive în ceea ce priveşte retrogradarea şi promovarea echipelor dintr-un eşalon în altul. „Cred cu tărie că ar trebui făcut ceva în acest sens, ca să nu se mai înscrie orice echipă într-o divizie sau alta, după cum au chef oficialii, ci să se ţină cont exclusiv de clasamentele ediţiei precedente de campionat! Câte echipe sunt, cu atâtea să înceapă campionatul! Oficialii AJF au transmis că din sezonul următor chiar aşa se va întâmpla (şi aş vrea să văd acest lucru!), pentru că până acum, din păcate, s-a procedat cu totul altfel. Echipelor care trebuiau să retrogradeze li se găsea nu ştiu ce «artificiu» şi erau menţinute în continuare la acelaşi nivel valoric. În aceste condiţii, de multe ori, acestea îşi permit să nici nu se prezinte la meciuri, pentru că oficialii ştiu că vor evolua oricum fără probleme an de an la acelaşi nivel, pentru că nimeni de la AJF n-are curaj să taie în carne vie, cum se spune. Repet, din acest an, AJF Vâlcea trebuie să ia în calcul retrogradarea şi promovarea echipelor dintr-un eşalon în altul. În caz contrar, mult trâmbiţata restructurare a campionatelor s-a făcut degeaba şi vom avea parte în continuare de un fotbal judeţean slab, chiar foarte slab!”, a concluzionat Udrea. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button