Box

AJ Box vrea să-i facă un bust omagial lui Eugen Petruş, cel mai mare antrenor al Vâlcii

Vineri, a trecut la cele veşnice Eugen Petruş (72 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de box din România, cu rezultate deosebite obţinute pe plan internaţional. Petruş a dat numeroşi campioni naţionali, balcanici şi europeni, participanţi la Olimpiadă şi Mondiale, fiind un monument în sportul cu mănuşi. Toată lumea boxului românesc i-a adus un omagiu celui care a format, de-a lungul carierei, sute de pugilişti. Printre cei afectaţi profund de această veste a fost şi impresarul Marcel Boboc. El a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Azi s-a stins una din legendele boxului din Râmnicu Vâlcea, domnul profesor Petruş, cel care m-a iniţiat în box şi care mi-a fost un al doilea tată. I-am promis că o să lupt în continuare pentru binele Boxului Românesc şi o să mă ţin de cuvânt. El a fost unul dintre cei mai mari antrenori ai României, fiind extrem de iubit pentru faptul că era discret, calm, familist convins, mereu dispus să ajute pe toată lumea cu sfaturi înţelepte. După o discuţie cu conducerea AJ Box Vâlcea, în speţă, cu preşedintele Marius Anghel, am hotărât să facem şi un memorial de box şi să denumim sala Eugen Petruş. Ne-am gândit inclusiv să-i facem, în viitorul apropiat, un bust omagial, pentru ca toată lumea să-şi aducă aminte de numele său”.
„De azi, Boxul Vâlcean şi cel Românesc este mult mai sărac!!! Azi , Dumnezeu a ales să-l ia lângă EL pe unul dintre cei mai mari antrenori …. Domnul Profesor Eugen Petruş!!!! Un OM în adevăratul sens al cuvântului!!! Un Om lângă care am avut onoarea să lucrez şi care m-a învăţat ce înseamnă meseria de antrenor!!!! Dumnezeu să vă odihnească în pace, Domnul Profesor!!!”, a scris şi Marius Băluţă.
„Am avut onoarea să fiu primul său elev în boxul de performanţă. Un antrenor de excepţie, cu un caracter deosebit”, a transmis şi antrenorul Bebe Truşcă. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button