Acasă Mică Publicitate Ai fost păgubit într-un accident auto? Poţi avea gratis o maşină la...

Ai fost păgubit într-un accident auto? Poţi avea gratis o maşină la schimb pentru autovehiculul avariat

624
0

Ştiaţi că dacă sunteţi partea păgubită într-un accident auto beneficiaţi fără niciun cost de maşină de înlocuire? Serviciul auto de înlocuire a devenit posibil şi în România, conform legii RCA din decembrie 2016. Prin aceasta, s-au reglementat exact metodele prin care păgubitul poate dispune de închiriere auto pe RCA, în speţă de o maşină la schimb în caz de accident în perioada când autovehiculul său se află în service la reparaţii.
Aşa cum se precizează în respectiva lege, serviciul se adresează tuturor persoanelor care au fost păgubite într-un accident rutier şi doresc să-şi repare maşina pe asigurarea RCA a vinovatului. Astfel, păgubiţii pot primi gratuit o maşină de înlocuire în perioada reparării autovehiculului propriu avariat, toate costurile fiind decontate de asigurator. Serviciul pentru maşina de înlocuire este detaliat la adresa https://autoinlocuire.ro/.

Cei patru paşi prin care se poate obţine gratuit o maşină la schimb

Procedura prin care păgubitul poate beneficia de auto de înlocuire se derulează în patru paşi. Primul este legat de deschiderea dosarului de daună şi de completarea unei note de constatare. Al doilea pas: deplasarea la service-ul autorizat cu nota de constatare pentru obţinerea devizului de reparaţie. Ulterior, pe baza devizului de reparaţie, se va calcula exact numărul de zile în care păgubitul poate folosi o maşină la schimb. În acest sens, în legea RCA din decembrie 2016, a fost detaliat şi modul cum se calculează perioada de folosire a maşinii de înlocuire. În urma devizului de la service, patru ore de manoperă reprezintă o zi în care păgubitul poate beneficia de vehicul de înlocuire. La alte întrebări se pot obţine răspunsuri accesând link-ul https://autoinlocuire.ro/faq/.
În cel de-al patrulea pas, după confirmarea primită de la asigurator, se obţine maşina de de înlocuire. Autovehiculul primit la schimb va fi similar cu cel deţinut de proprietar (implicat în accident) şi se acordă în momentul în care maşina avariată intră în service, la reparaţii. Flota din care păgubitul îşi va alege autovehiculul de înlocuire poate fi accesată la adresa https://autoinlocuire.ro/flota/. Cu maşina primită la schimb pentru autovehiculul propriu avariat, păgubitul se poate deplasa apoi oriunde în România şi poate parcurge un număr nelimitat de kilometri, în funcţie de nevoile personale.

Rezervările auto se pot face non stop, 7 zile din 7 şi 24 de ore din 24

Care sunt documentele necesare prin care partea păgubită dintr-un accident auto poate beneficia fără niciun cost de serviciul de maşină de înlocuire? În primul rând, este nevoie de nota de constatare de la asigurator şi de devizul de reparaţie eliberat de către service-ul autorizat. Pe de altă parte, mai sunt necesare ID-ul, permisul proprietarului auto păgubit şi talonul auto. Formularul prin care păgubitul poate solicita maşina de înlocuire poate fi descărcat de pe https://autoinlocuire.ro/solicita-masina/. Toate detaliile legate de modalitatea prin care păgubiţii din accidentele auto pot beneficia de serviciul de maşină de înlocuire, conform legii RCA, pot fi obţinute de la agenţii noştri din centrele autorizate ale societăţii Autonom. La Rm. Vâlcea, sediul Autonom Rent-A-Car se află în clădirea Oltenia Business Center, situată pe Bulevardul Dem Rădulescu, nr. 26A, la parter. Pentru informaţii, ne puteţi contacta la numărul de telefon 0745-025.644 sau prin e-mail, la valcea@autonom.ro.