Acasă Administratie Adrian Mitrache aşteaptă deschiderea unor noi linii de finanţare pe POR pentru...

Adrian Mitrache aşteaptă deschiderea unor noi linii de finanţare pe POR pentru modernizarea, dotarea şi extinderea şcolii din Goleşti

182
0
• un teren sintetic, un parc şi o bază sportivă, sunt alte trei obiective aflate în atenţia primarului

Primăria Goleşti a realizat documentaţia pentru un nou proiect. Primarul Adrian Mitrache speră să obţină finanţare pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea şcolii din Goleşti, unde îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de copii. În prezent, şcolarii beneficiază de programul ”masă caldă”. Acesta se va derula până la finalul anului şcolar. Adrian Mitrache speră să continue, la Goleşti, şi în anul următor. ”Aşteptăm să deschidă cei de la ADR Craiova liniile de finanţare pe POR. Am înţeles că în iulie se va întâmpla acest lucru. Noi suntem pregătiţi cu documetaţia pentru şcoală. Ne-a costat vreo 120.000 lei, dar o astfel de investiţie este necesară. Cred că nu au mai fost făcute intervenţii majore de prin 2010. Vom merge cu totul, de la anvelopare, utilare, reţele electrice pompe de căldură, panouri fotovoltaice. Ne dorim şi o extindere, să facem o clădire separată pentru grădiniţă, să nu mai interacţioneze cei mari cu grădinarii”, a explicat primarul. Sunt şi alte investiţii în atenţia sa, pe lângă cele prioritare, legate de utilităţi, drumuri, finalizarea canalizării şi introducerea reţelei de gaze.
”Am reuşit să intabulăm un teren pe care l-am încadrat ca şi bază sportivă. Vreau să facem un teren cu gazon natural, de dimensiuni mari, la Vătăşeşti, în Coamă, punctul Stoica. Ne dorim şi o sală de sport. Ea ar trebui amenajată la şcoală, să nu facem naveta cu copiii, dar acolo nu avem spaţiu. Vedem ce variante găsim. Ne dorim ca în perioada următoare să amenajăm şi un teren sintetic la Blidari, pe strada Tineretului. Ne-a promis domnul Stelea, de la firma care se ocupă de canalizare, că ne ajută. Am început mai demult să încărcăm acolo. Aşa cum am gândit-o noi, va fi ca o zonă de promenadă. Vrem un teren sintetic, împrejmuit, iar la capătul lui un mic părculeţ. Ca şi investiţii pentru perioada următoare mai avem căminul de la Poieniţa. E prins în lista de sintetză a CNI. Urmează să depundem documentaţia, pentru reabilitare şi dotare. Le-am făcut pe cele de la Popeşti şi Blidari şi a mai rămas acesta. Îl vom moderniza, cu siguranţă”, a mai spus Adrian Mitrache, întâiul gospodar din Goleşti.