Acasă Liga IV Adrian Cosac a explicat motivele pentru care Stejarul Vlădeşti nu s-a înscris...

Adrian Cosac a explicat motivele pentru care Stejarul Vlădeşti nu s-a înscris în Superligă

1097
0

În vară, Stejarul Vlădeşti 2009 a obţinut promovarea în Superliga judeţeană de fotbal, după ce a triumfat în barajul cu Minerul Costeşti. Fotbaliştii din comuna administrată de primarul Adrian Cosac au fost învinşi în meciul tur, în deplasare, cu 4-2, dar s-au impus apoi pe teren propriu, cu 4-1. Oficialii din Vlădeşti au decis însă să nu participe în noul sezon al ligii de elită.

„Nu eram pregătiţi pentru a face saltul în Superligă”

„Am hotărât să nu ne mai înscriem în Superligă în această vară, deoarece nu eram deloc pregătiţi pentru un asemenea salt. Decizia pe care am luat-o a fost una grea, dar trebuia să ne gândim la aşa ceva, pentru că nu avea niciun rost să mergem în elită şi să ne clasăm pe ultimele locuri în clasament. Vom evolua tot în Liga a IV-a în noul campionat, sperând că vom avea un parcurs la fel de bun ca şi anul trecut, pentru ca vara viitoare să promovăm din nou. În acest sens, nici nu am fost de acord cu ideea de a cesiona locul unui alt club, pentru că o asemenea mutare ne-ar fi interzis dreptul de a face saltul în eşalonul superior în următorii doi ani. Sunt convins că în 2018 vom fi pregătiţi din toate punctele de vedere pentru Superligă”, a subliniat primarul Adrian Cosac.

Stejarul Vlădeşti va avea o echipă de juniori A1

În aceeaşi ordine de idei, alesul PSD a mai declarat că, în această vară, la Vlădeşti se va înfiinţa o echipă de juniori A1, care va fi înscrisă în campionatul organizat de AJF. „E bine să ne formăm din timp o trupă de juniori A1, pentru că aceasta e o condiţie esenţială dacă vrem să evoluăm într-o zi în Superligă. Avem nevoie de fotbalişti tineri şi talentaţi, cu care să completăm lotul echipei de seniori, atunci când avem nevoie”, a mai adăugat Cosac. (N.C.)