Acasă Liga III Adrian Comănescu, al doilea mandat consecutiv ca președinte al AJF Vâlcea. Ce...

Adrian Comănescu, al doilea mandat consecutiv ca președinte al AJF Vâlcea. Ce s-a întâmplat la Adunarea Generală?

1601
0

Sâmbătă, 28 ianuarie, în sala de festivități a Consiliului Județean, a avut loc Adunarea Generală ordinară a AJF. Subiectul principal de pe ordinea de zi a fost alegerea conducerii AJF pentru următorii patru ani. S-au înscris în competiție doar reprezentanții care au condus fotbalul vâlcean și în ultimii patru ani. Așadar, a fost vorba doar despre o formalitate. Puteau exista și surprize. Secretarul general al FRF chiar a precizat că a asistat la o situație inedită. ”Am fost prezent la o Adunare Generală de alegeri unde exista un singur candidat. A alergat singur și a ieșit pe locul 2. Membrii afiliați nu l-au validat. Aici nu este cazul. Votul dumneavoastră majoritar, cu o singură excepție, dovedește faptul că aveți încredere în Adrian Comănescu, un președinte care vă reprezintă interesele”, a explicat Gabriel Bodescu.

Așadar, nu a fost cazul unei astfel de situații la Vâlcea. Adrian Comănescu a fost validat de Adunarea Generală a AJF, astfel că va avea al doilea mandat consecutiv în fruntea fotbalului vâlcean. Având în vedere faptul că nu a avut candidat, procesul electoral s-a realizat printr-o simplă ridicare de mână, a cartonașului verde. Dintre membrii prezenți, unul singur i-a acordat ”roșu” lui Adrian Comănescu, președintele clubului Forestierul Romani, Dumitru Drăgănescu. Acesta a pus la îndoială chiar faptul că Adunarea Generală ar fi statutară, considerând că cvorumul nu este îndeplinit.

Adrian Comănescu a făcut ”prezența”. Până la începerea procesului de alegeri, 80 dintr-un total de 88 de membri afiliați au fost în sală. Șeful AJF nu a rămas dator și i-a reproșat oficialului: ”Domnul Drăgănescu a fost în Comitetul Executiv al AJF timp de 8 ani și nu a făcut nimic pentru ca dumneavoastră, reprezentanții echipelor de Liga a VI-a, să vă duceți să jucați în condiții de siguranță pe terenul de la Romani”. Mitică Drăgănescu a fost contra și la alegerea reprezentantului Ligii a VI-a, Sorin Tită. Au fost singurele voturi negative. Ceilalți candidați au fost validați cu unanimitate de voturi. Astfel, echipa lui Adrian Comănescu a rămas aceeași: Lucian Munteanu – vicepreședinte, Marian Joița – reprezentant al echipelor de Liga a IV-a, Lucian Briceag, al celor de Liga a V-a, Sorin Tită, la Liga a VI-a, Marian Deaconescu – reprezentant al echipelor de copii și juniori. Totodată, Cătălin Buși a fost reconfirmat pe postul de președinte al CJA Vâlcea, iar Marius Badea, ca secretar general.

Stoichiță, Bodescu și președinți de AJF din patru județe, prezenți la evenimentul de la Rm. Vâlcea

Din partea Federației Române de Fotbal, la Adunarea Generală a AJF Vâlcea au fost prezenți directorul tehnic Mihai Stoichiță și secretarul general Gabriel Bodescu. Ambii au avut cuvinte de laudă pentru echipa AJF Vâlcea, dar și pentru activitatea desfășurată de membrii afiliați ai AJF. Au primit plachete din partea AJF și la rândul lor au oferit recompense simbolice, în semn de apreciere pentru munca depusă în slujba fotbalului românesc. De asemenea, alături de Adrian Comănescu au fost președinții de AJF-uri din județele Hunedoara, Olt, Alba și Dâmbovița.

Oficialii Federației au apreciat implicarea Consiliului Județean în susținerea fotbalului vâlcean, dar și a altor parteneri de renume pe plan național, precum Boromir, Nurvil. Mihai Stoichiță și-a amintit că a primit, la un moment dat, un cozonac Boromir de la Cosmin Iana și și-a exprimat convingerea că Vâlcea va continua pe un drum bun.

”Am multe amintiri de aici. Vâlcea are tradiție fotbalistică. Regăsesc aici oameni dragi. Deși aveam ca și colegi nume mari, tremuram când veneam să jucăm aici. Am dispărut și noi, a dispărut și Chimia, dar au rămas oameni implicați, care să ducă tradiția mai departe. L-am cunoscut pe președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, Mircia Gutău îmi este prieten. În întâlnirea pe care o voi avea cu dânsul o să încerc să-l conving că ar fi frumos să aibă și Vâlcea un stadion nou. Am constatat că în fiecare oraș în care apare un stadion nou se creează o emulație fantastică în jurul fotbalului, care ne ajută pe toți cei implicați în acest fenomen. Dorim să vă mulțumim pentru implicare, dedicare, ambiție. E important să dezvoltăm. Dumneavoastră sunteți baza piramidei, pilonul pe care se sprijină elitismul, cei care ne aduceți talentele în față. Fotbalul nu ar putea să existe fără dumneavoastră, cei care formați copiii, juniorii, fără fotbalul de masă. Seva se trage de aici. Copiii sunt aceiași peste tot, fie că joacă la Steaua sau la Drăgășani. Un lucru ne unește: pasiunea. Din păcate, asta a dispărut. Vă rog să o cultivați. Acesta este rolul dumneavoastră cel mai important.

Cupa Satelor este o acțiune de scouting a noastră, iar rezultatele încep să se vadă. Primii copii care au participat au ajuns la academii de top din România și chiar să îmbrace tricoul tricolor la lotul Under 15. Mulțumim primăriilor, consiliilor locale din Vâlcea care au sprijinit această competiție. Ați avut în fiecare an un număr impresionat de echipe. Anul acesta înțeleg că sunt 53 de formații. Aveți 28 de cluburi de copii și juniori, ceea ce înseamnă mii de copii angrenați la fotbal. Mulțumirile noastre pentru eforturile pe care le faceți. Sincer, sunteți într-o poziție privilegiată. Aveți un președinte implicat și apreciat, performant, cu o imagine bună atât pe plan național, cât și internațional, un partener de nădejde pentru Federația Română de Fotbal. Aveți tradiție și în arbitraj. Să nu uităm de dinastiile Crăciuneștilor și Constantinilor. Felicitări și Comisiei de Arbitri, pentru activitatea desfășurată. Felicitări doamnei Iuliana Demetrescu, pentru performanța de a ajunge la un Campionat Mondial de Fotbal Feminin, alături de Mihaela Țepușă. Nu multe județe se pot mândri cu așa ceva. Aveți trei echipe promovate în Liga a III-a în ultimii patru ani, ceea ce nu face decât să confirme că lucrurile merg în direcția potrivită. De fiecare dată noi am primit un real sprijin în organizarea fazelor juvenile finale la dumneavoastră în județ, iar în această vară vom fi din nou oaspeți, la Vâlcea”, au declarat, printre altele Gabriel Bodescu și Mihai Stoichiță.

La final, Adrian Comănescu a prezentat strategia de dezvoltare pentru următorii patru ani, țintele pe care dorește să le atingă. Printre ele, și creșterea numărului membrilor afiliați cu 5% în următorul sezonul competițional și 20% până în 2027, dezvoltarea fotbalului feminin, creșterea numărului de jucători legitimați. Președintele AJF a avut cuvinte de apreciere pentru toți cei care au sprijinit activitatea fotbalistică, implicit pentru Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Râmnicului și societățile care s-au asociat cu fotbalul vâlcean, Nurvil, Boromir, Fortuna Sports.

”În nume personal și al echipei noastre, vă mulțumesc pentru votul de încredere și vă asigurăm de toate eforturile pe care le vom face pentru dezvoltarea fotbalului vâlcean”, a transmis, în încheiere, Comănescu.