Adrian Buşu (ALDE): CJ Vâlcea, dator vândut în următorii 20 de ani

ALDE BusuConsiliul Judeţean Vâlcea a ajuns deja la un grad de îndatorare de 32%, iar în următorii 20 de ani vor fi plătite rate bancare pentru creditele contractate în vederea cofinanţării proiectelor cu fonduri de la Uniunea Europeană. Consilierul judeţean ALDE Adrian Buşu atrage atenţia că îndatorarea CJ va fi inutilă dacă proiectele nu aduc beneficii judeţului. „Ca să poată cofinanţa toate proiectele din perioada 2012-2016, Consiliul Judeţean s-a împrumutat la trei instituţii bancare pe 15-20 de ani. Suntem undeva la un grad de îndatorare de 32%. Îmi doresc ca toate aceste proiecte să aducă investitori, astfel încât acest efort să nu fie inutil”, a declarat Adi Buşu. Referitor la posibila verificare de către Comisia Europeană a modului în care CET Govora a furnizat gratis abur tehnologic şi energie electrică pentru Oltchim în urmă cu trei ani, Buşu crede că acele livrări nu pot fi considerate ajutor de stat.

„Nu spun că cei de la Uniunea Europeană nu ar fi îndreptăţiţi să vină să verifice situaţia de la Oltchim, dar din câte am citit eu ajutoarele de stat nu se acordă de către unităţile administrativ teritoriale locale, ci de guverne. Aşa scrie în tratatul de la Maastricht. Măsura prin care CET Govora a dat Oltchim energie electrică şi abur a fost luată de Consiliul Judeţean, care nu este subordonat Guvernului României”, a argumentat consilierul judeţean ALDE.
După cum se ştie, Adrian Buşu are şanse mari să ajungă preşedinte la CJV întrucât şansele ca PNL sau PSD să formeze singure majoritatea, după 5 iunie, sunt aproape nule. Aşadar, ALDE va înclina balanţa şi va putea pune condiţii. În favoarea lui Adi Buşu, înclină balanţa şi faptul că mulţi dintre primarii PNL şi PSD îl susţin total, săturându-se atât de stilul pesedist de repartizare a fondurilor CJV, cât şi de cel liberal.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button