Activităţi de prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dăeşti  au oprit pentru control un autovehicul pe DJ 703L. În urma, controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii au stabilit faptul că erau transportat 60 de kg de peşte, specia fitofag, 450 de m liniari plasă plurifilament şi o barcă pneumatică. Acestea au fost confiscate pentru continuarea cercetărilor, iar faţă de cele patru persoane depistate, P. Iulian, de 23 de ani, P. Ion, de 45 de nai, S. Gheorghe, de 29 de ani, C. Marian, de 35 de ani vor fi efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 64, alin. b, h, l din OUG 23/2008. Cantitatea de peşte a fost eliberat în râul Olt, iar plasele plurifilament şi barca pneumatică au fost lăsate in custodia  reprezentantului ANPA.

Poliţiştii  au oprit pentru control  o autoutilitară pe raza comunei Roeşti, condusă de P. Ionuţ, de 28 de ani, din comuna Cernişoara. În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a stabilit că erau transportaţi 1,7 m.c., de material lemnos fără aviz de însoţire sau documente comunitare echivalente. Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodie reprezentanţilor din cadrul Ocolului Silvic Băbeni. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3000 de lei, conform art. 19, alin. 1 , lit. b din Legea 171/2010.
***
La data de 21 aprilie a.c., în jurul 00.10, O. Adrian, de 37 de ani, din com. Vultureşti, jud. Olt, a condus un autovehicul pe str. Trandafirilor din mun. Drăgăşani şi a fost oprit pentru control. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button