Acasă Box ACS Minerul Costeşti va avea secţie de box!

ACS Minerul Costeşti va avea secţie de box!

298
0

În cadrul clubului Minerul Costeşti se va mai înfiinţa o secţie. Primarul Toma Peştereanu îi va susţine pe tinerii care practică box. ”Facem secţie de box la ACS Minerul Costeşti. Urmează să apară o hotărâre judecătorească. Sunt câţiva copii buni care oricum fac pregătire aici, pe raza comunei Costeşti şi vom încerca să-i ajutăm mai mult, să creăm cadrul legal pentru acest lucru. O să afiliem clubul şi la Federaţia Română de Box. O să ne implicăm astfel încât cei cu talent, valoare şi dedicaţi să aibă şansa să performeze, să ajungă mai sus, să nu se piardă”, a anunţat primarul din Costeşti.

”Dacă nu vom juca la Liga a III-a, dacă nu se mai implică Larry şi Ţeţe, vom face o pauză cu fotbalul. Când vom avea stadion, atunci putem reveni”

Minerul Costeşti încă se află în aşteptarea unui răspuns din partea FRF în privinţa solicitării de a participa în viitorul sezon al Ligii a III-a. Dacă nu va fi pozitiv, soarta echipei e compromisă. Marius Vlădoiu şi Laurenţiu Nicolaescu nu-şi doresc Liga a IV-a, iar în cazul în care aceştia nu se vor mai implica, autorităţile locale din Costeşti nu vor putea asigura continuitate, în principal din cauza lipsei jucătorilor, dar şi a unei baze sportive.
”De fotbal se ocupă Ţeţe şi cu Larry. Aşteptăm. Dacă nu continuăm la Liga a III-a, normal, la Liga a IV-a, cine ar vrea? Ce să faci, să te omori pe aici? Cu ce şi pentru ce? Nu mai ţinem echipa la Liga a IV-a. Nu avem unde juca şi cu ce jucători. Ei s-au mai descurcat cu sponsori de pe la Vâlcea, s-au implicat total. Când vom face stadionul, atunci vom face şi fotbal. Aşteptăm după un proiect. La cum merge CNI ca racul, un pas înainte şi 10 înapoi, probabil vom face baza sportivă peste 10 ani. Este o mare prostie. Am refăcut documentaţia. Valorile nu mai sunt aceleaşi, avizele expiră. Nu există la ora actuală un fond european, cum e pe agricultură, infrastructură, să fie strict pe sport. Să putem să realizăm infrastructură sportivă, săli de sport, bazine de înot, patinoare. Cum să scoţi campioni când tu nu ai bază materială!? Trebuie tras un semnal de alarmă. Dragi parlamentari, dragi guvernanţi, nu v-aţi gândit la o măsură pe fonduri europene şi pentru complexe, baze sportive, săli de tenis, de box, infrastructură sportivă? Daţi drumul la proiecte, alocaţi o sumă doar pentru acest sector! Nu poate să intre în competiţie pentru obţinerea fondurilor necesare un proiect pe sport cu unul pentru drumuri, de exemplu. Cum vrem să scoatem campioni? Ne mirăm de ce nu avem echipe de fotbal performante? Când mai apar rezultate, precum ale lui David Popovic la înot, apar din talent, nu că am contribuit noi cu ceva. Nu avem instracturtură sportivă. Stăm şi ne lamentăm toată ziua la televizor şi pe reţelele de socializare despre carburant, politică, dar nu facem nimic. Trec zilele, nicio măsură şi nu o să facem paşi concreţi niciodată. Cum să faci o societate sănătoasă, dacă nu-i creezi infrastructură? De-asta se duc mulţi bani la sănătate, la pensii. Dacă la ţară şi oriunde altundeva, un copil are o sală de sport, un teren de fotbal, de tenis, de baschet, materiale sportive pentru box şi alte ramuri de sport, are de unde alege. Poate nu-i place fotbalul, dar descoperă altceva. Are alternative. Dintr-o mie de sporturi, găseşte ceva”, a fost mesajul manifest al primarului din Costeşti, dezamăgit de întreaga clasă politică.

”Ne simţim ca nişte milogi pentru comunitate”

”Noi, la Costeşti, avem sala de sport, acum vrem să amenajăm, pe GAL, terenul de fotbal de lângă sală, unul sintetic, multifuncţional, de tenis, baschet, fotbal, handbal, cu tribună. Dar nu avem un stadion. Asta ne lipseşte. Acolo, în proiectul pe care l-am depus, avem şi un teren de baschet. Atingeam două chestii. Dar stăm şi aşteptăm cu lunile, cu anii. Ne simţim ca nişte milogi pentru comunitate. Când faci un teren de fotbal pentru o localitate, comuna aia câştigă din multe puncte de vedere, are vizibilitate. Ai echipă de Liga a III-a, oamenii vin, văd, apoi revin aici în cantonament, consumă, câştigă agenţii economici. Văd peisajele, află despre atracţiile, obiectivele din zonă şi revin ca turişti. Faceţi o linie de finanţare strict pentru sport, să nu stăm să ne luptăm cu 1000 de proiecte la CNI! Suntem din 2018 cu proiectul ăsta în aşteptare. L-am tot modificat în funcţie de ce ni s-a cerut. N-avem fotbal, handbal, nimic nu mai avem din ramurile la care excelam în trecut. Dacă nu-i oferi baza copilului, nu ai cum să te gândeşti la performanţă. De-asta nu mai însemnăm nimic în sport. Apare câte unul la un milion, dar nu e meritul nostru. E o mare dezamăgire! Nu am nimic cu clasa politică, dar nu se mişcă deloc lucrurile pe plan naţional în direcţia potrivită. Nu am văzut o strategie a sportului, să-şi asume cineva ceva… În 10 ani, avem de construit zece baze de tenis, cinci patinoare! Nimeni, nimic. În Ardeal, parcă suntem în altă ţară. Ei au realizat investiţii, au o viziune. În restul ţării, în Oltenia, cel puţin, e jale. Nu găseşti un patinoar, nimic. Poate s-ar găsi 10-20 de copii cărora să le placă hocheiul”, a adăugat Toma Peştereanu.