Acasă Liga III Același scor: 1-3, atât la Dăești, cât și în Râmnic. Horezu, singura...

Același scor: 1-3, atât la Dăești, cât și în Râmnic. Horezu, singura echipă vâlceană care merge mai departe în Cupa României

1399
0

Miercuri, 28 iulie, au avut loc partidele din turul I al Cupei României. Două s-au disputat la Vâlcea. La Fedeleșoiu, Minerul Costești a dat piept cu Jiul Petroșani, în timp ce pe fostul stadion Oltchim, Sparta Rm. Vâlcea a înfruntat Flacăra Horezu. Ambele partide s-au încheiat cu același scor: 1-3.

În Sparta – Flacăra, după 30 de minute bune pentru gazde, în care s-au consemnat și trei ocazii importante, oaspeții au deschis scorul. În minutul 34, Dinu a scos penalty, iar Raul Nistor a executat lovitura de departajare. Imediat, în minutul 37, s-a făcut 2-0 pentru Flacăra. Dinu a pătruns din flancul drept, și-a întors doi adversari și a dublat avantajul echipei sale, spre dezamăgirea spartanilor, care au cerut off-side la această fază. Pe final de repriză, Bălțățeanu putea reduce din diferență, însă ”olarii” au reușit să-i blocheze șutul. La reluare, în minutul 63, Horumbă a marcat pentru 3-0 și a cam încheiat socotelile. Până la final s-a mai înscris o dată. În minutul 76, Darius Preda, aflat la debutul în tricoul Spartei, a punctat pentru 3-1, din penalti, rezultat înregistrat și la final. Flacăra, fără nicio schimbare în acest joc, cu doar două rezerve, a obținut, astfel calificarea în turul secund unde va da, cel mai probabil, peste Viitorul Dăești. Partida de pe stadionul Brothers a fost arbitrată de vâlceanul Sebastian Lăstun.

La Fedeleșoiu, Minerul a fost surprinsă pentru prima dată în minutul 10. Cocină a deschis scorul. A fost singurul gol al reprizei. În minutul 53, Sică Vlad a restabilit echilibrul pe tabelă. Diferența a fost făcută pe final. Hunedorenii au marcat în minutele 84 și 89, prin Cuibari și Tuță, rezolvând soarta calificării după 90 de minute.