Acasă Superliga Academia Muscelul Câmpulung, probabil cel mai de temut adversar pentru campioana Vâlcii...

Academia Muscelul Câmpulung, probabil cel mai de temut adversar pentru campioana Vâlcii la barajul pentru Liga a III-a

422
0

În a doua jumătate a lunii decembrie, FRF a aprobat Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, sezonul competiţional 2020-2021. Tot atunci, reprezentanţii forului fotbalisti naţional au anunţat că tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor de baraj va avea loc în februarie. La fel ca anul trecut, cele 41 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, au fost împărţite în 7 regiuni. Vâlcea a fost repartizată în Regiunea 5, Sud-Vest, unde se mai află Dolj, Olt, Argeş, Teleorman şi Dâmboviţa. După cum se cunoaşte, anul trecut, campioana Vâlcii a întâlnit-o pe cea a Argeşului. Viitorul Dăeşti s-a impus în ambele manşe şi a promovat în Liga a III-a. În acest an, Argeşul ar fi de evitat. De acolo pare să vină cel mai puternic adversar pe care îl pot avea vâlcenii. Pe primul loc în ierarhie în Liga a IV-a din Argeş se află Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung (FOTO: Facebook Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung), formaţie care-şi doreşte accederea în eşalonul 3 şi are şi resurse pentru acest lucru. Muscelenii au 52 de puncte, la fel ca şi ocupanta locului secund, Voinţa Budeasa. Lupta pentru titlu se dă în 3, în cursa pentru primul loc aflându-se şi Real Bradu, echipă aflată la doar un punct în stapele celor două.

În Dolj, Jiul Podari e campioană de toamnă. Are 38 de puncte. Pe locul 2 se află Unirea Tricolor Dăbuleni, aflată la egalitate de puncte (36) cu Ştiinţa Danubius Bechet. Pe următoarele două poziţii se regăsesc Cârcea şi Işalniţa, ambele cu câte 34 de puncte.
La Olt, favorită la câştigarea campionatului de elită judeţean este Petrolul Potcoava (40 de puncte). Locul 2 e ocupat de Oltul Curtişoara (36 de puncte). La Teleorman, acolo de unde a provenit adversara Flacărei din barajul pentru promovarea în Liga a III-a (Rapid Buzescu, probabil cel mai accesibil adversar care pe care horezenii puteau să-l întâlnească), acum se luptă pentru primul loc Unirea Ţigăneşti, formaţie neînvinsă în campionat, care are ca şi rezultat negativ doar o remiză. Unirea are 43 de puncte. Următoarele clasate, Ajax Botoroaga şi Rapid Buzescu, sunt la şapte puncte în spate. La Dâmboviţa, Gloria Corneşti e lideră, cu 49 de puncte, însă îi suflă în ceafă Roberto Ziduri, care are 48 de puncte. Echipa de 3, Recolta Gura Şutii, are 46 de puncte.

Aşadar, la Vâlcea pare să fie cea mai dezechilibrată luptă din regiune pentru şefie în eşalonul de elită judeţean. Minerul Costeşti are 12 puncte peste vicecampioana de iarnă, Cozia Călimăneşti. În 19 etape, formaţia pregătită de Marius Vlădoi a pierdut un singur meci, returul din sezonul regulat, de la Călimăneşti, cu Cozia. Lidera mai are trei meciuri de jucat din prima fază, după care va începe play-off-ul, unde, teoretic, va avea parte de un ritm mai bun, cu jocuri mai echilibrate şi adversari care pot pune probleme.
FRF a amintit că la meciurile de baraj au drept de participare doar echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Meciurile de baraj vor avea loc pe 13 iunie (de la ora 18.00) – turul şi pe 20 iunie (de la ora 17.30) – returul. (S.S.)

Împărţirea judeţelor pe regiuni:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea